Irak Sınır Bölgesinde Zorlu Mücadele

(ÖZEL HABER)-Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesi Çığlı köyüde yoğun kar yağışı ve...

(ÖZEL HABER)-Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesi Çığlı köyüde yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden meydana gelen elektrik arızaları, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (Vedaş) ekiplerinin zorlu çalışmaları sonucu gideriliyor.

Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi bulduğu Hakkari-Şırnak karayolu üzerinde bulunan Çığlı köyü, yüksek gelirim direklerinin yan yatması ve iletken hatların kopması üzerine yaklaşık bir haftadır karanlıkta kaldı. 200 Hanelik ve 600 nüfusu bulunan Çığlı köyüne yeniden elektrik verilmesi için Çukurca Vedaş arıza ekibi köylülerle birlikte arızayı bulup gidermek için doğa şartlarına meydan okudular. Çığ tehlikesine rağmen yola koyulan arıza ekibi ve beraberindeki köylüler oldukça ağır olan izolatör ve elektrik malzemelerini omuzlayarak köyün üst tarafında bulunan ve zirveyi aşmaya çalıştılar. Uzun uğraşlardan sonra arızayı bulan ekipler köylülerin yardımıyla kara bata çıka kablo çekmeye çalıştılar. Olası çığ tehlikelerine karşı birbirlerinden ayrılmayan köylüler ve arıza ekibi bazen de sıraya dizilerek kabloları direkten direğe çektiler. Yüksek direklere çıkan arıza ekibi kopan izolatörler yerine yinelerini takmaya çalıştılar. Yapılan 4 saatlik çalışmanın ardından arızanın giderilerek köye bir hafta aradan sonra yeniden enerji verildiği belirtildi. Bazı köylüler ise arıza ekibine yardım ederek, doğa koşullarına meydan okuduklarını belirterek, 2,5 kilometre karda yürüyerek arızaya ulaştıklarını belirttiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: