Irak Türkmen Cephesi’nden Ak Parti’ye Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Ortadoğu Bölgesi’nde barış tam manasıyla tesis edilmeden dünya...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Ortadoğu Bölgesi’nde barış tam manasıyla tesis edilmeden dünya barışının da sağlanması mümkün değildir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı’yı kabul etti. AK Parti Genel Merkez’de yapılan görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi. Irak’taki gelişmeler ve yaşanan krizin görüşüldüğünü belirten Kazancı, “Akan kanların durdurulması için en önemli ülke Türkiye’dir. Özellikle 2003’ten sonra Türkiye’nin Irak’a yönelik politikasına baktığımızda tüm gruplara eşit mesafede olduğunu gördük. Terör olaylarında meydana çıkan patlamalarda bütün yaralıları acilen Türkiye’ye getirip muayene etmiş, etnik kimliklerine bakmaksızın büyük çabalar gösterdi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kurtulmuş, bölgede önemli bir geçiş sürecinin yaşandığını dile getirerek, “Bütün bölge ülkeleri hassas bir süreçten geçiyor. Özellikle Irak’taki siyasi istikrarsızlık bölge ülkelerini de ciddi şekilde etkiliyor. Bu çerçevede biz Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak en başından itibaren Irak’ın toprak bütünlüğü, Irak’taki bütün etnik kökenden insanların siyasette, yönetimde temsili şeklinde hareket ediyoruz” ifadesini kullandı.

İstikrarın sağlanabilmesi için etnik ve mezhebi farklılıkların ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, “Bu bölgedeki istikrar bölgedeki barışın da en temel koşuludur. Ortadoğu Bölgesi’nde barış tam manasıyla tesis edilmeden dünya barışının da sağlanması mümkün değildir. Barışın sağlanması için de istikrarın ve müzakerenin olması gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

Kuzey Irak’taki Türkmenlerle gönül bağının olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “Kendi soydaşlarımız olan Türkmenlerle yakın ilişkiler içindeyiz. Ama bu yakın ilişkiler Irak’ın iç işlerine karışmak şeklinde olmamıştır ve olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: