"Irak'a müdahale Türkiye'ye zarar verir"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'nin Irak'a yapacağı olası bir müdahalenin Türkiye'ye de zarar vereceğini söyledi.

İşadamı Şükrü Başyazıcı tarafından yaptırılan ilköğretim okulunun açılışı için Kayseri'ye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, açılış sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin komşusuna yapılacak harekatın Türkiye'ye de zarar vereceğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Daha önce yapılan harekatlarda Türkiye'nin yaklaşık 100 milyon dolar zararı oldu ve orada yaşanan boşluklardan dolayı 35 bin vatan evladımızı kaybettik. Bunun faturasını Türkiye olarak çok ağır ödedik. Türkiye'nin komşusuna yapılacak herhangi bir operasyonun haksız veya uyumsuz bir şekilde yapılması, Türkiye'ye büyük bir zarar verir. Bu olayın bize, sanayi, turizm ve ticaret açısından da zararı olur.
Onun için biz Türk özel sektörü olarak, Birleşmiş Milletler şartlarına uymaları kaydıyla Irak'ta bir operasyon yapılmasına karşıyız" dedi.

Reklam
Reklam

"SİYASİLERE SORMALI; NEYLE, NASIL YAPACAKSIN?" Basın mensuplarının bir sorusu üzerine seçimler hakkında da konuşan Hisarcıklıoğlu, 3 Kasım seçimlerine kadar olan sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
Hisarcıklıoğlu, "Sandık en erken 3.5 veya 4 yılda halkın önüne geliyor. 3 Kasım'a kadar geçecek olan süreyi hep birlikte iyi değerlendirmezsek, o zaman bu sandık 4 yıl sonra önümüze gelecek. O zaman da Türkiye bir 4 yıl daha fırsatı kaçırmış olacak. Onun için biz diyoruz ki, muhakkak bu seçimlerin ekonomik platformun üzerine oturması gerekmektedir" diye konuştu.

Siyasi partilere "İç ve dış borçları nasıl çözeceksiniz?", "Büyümeyi nasıl sağlayacaksınız?" gibi soruların sorulması gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:
"Türkiye'nin büyümeye ihtiyacı vardır. Ülkemizde kişi başına düşen gelir 2 bin 200 dolardır. Her geçen gün işsiz sayımız biraz daha artıyor. Bu kadar işsize nasıl iş imkanı sağlayacaklar? Türk özel sektöründe yaratılacaksa nasıl yaratacaklar? Kamu yönetimi reformunu nasıl gerçekleştirecekler. Bugün ki düştüğümüz durumun altında yatan başlıca neden, kamu yönetiminde reform yapılamamasıdır. Yolsuzlukların ve savurganlığın altında yatanların bütünü budur. Kesinlikle ekonomik platformu
oturtmamız gerekmektedir. Buraya gelip 'Şunu bunu yapacağım' diyenlere sormamız lazım. Neyle yapacaksın? Nasıl yapacaksın? Ekonomik program doğru
uygulanmaktadır. Ancak bu programın bir ayağı eksiktir. Bu programın büyüme ayağı yoktur. Büyüme olmayan ekonomik program hiç bir işe yaramaz."
Açılışa Kayseri Valisi Nihat Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve ATP Genel Başkanı Tuğrul Türkeş de katıldı. Açılış sonrasında Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri'den ayrılarak Ankara'ya hareket etti.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: