Irak'a petrol sevkıyatında sorun

Ankara/Mersin (AA)- Irak Milli Petrol Şirketi SOMO'nun, Irak'a petrol ürünleri taşıyan ve sözleşmesi sona eren Türk firmalarına, yeni sözleşme için "Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimi" adres göstermesi üzerine başlayan sorun, yeni bir boyut kazandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mersin ve İskenderun'dan Irak'a transit petrol ürünleri yüklemesi, Cuma gecesi saat 24 itibarıyla durduruldu.

Söz konusu tarihten önce yüklemesi yapılan ve yolda olanlar ile Irak'taki ABD unsurlarına dönük petrol ürünleri sevkıyatı ise devam ediyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, Mersin Akaryakıtçılar Derneği (MADER) Başkanı Aziz Akgül, Habur Kapısından sadece ABD güçlerine yakıt götüren tankerlerin geçiş yapabildiğini, Irak'a petrol ürünü götüren tankerlere ise geçiş izni verilmediğini söyledi.

Akgül, uzun bir dönemden bu yana petrol ürünleri sevkıyatında sıkıntı yaşadıklarını, artık çözüm beklediklerini söyledi.

Yaşanan olayların diplomatik olduğunu öne süren Akgül, "sorun; diplomasi sorunu. Umarım sorunlar kısa sürede çözülür ve eski hareketli günlerimize kavuşuruz" dedi.