Irak'a vize uygulaması başlatılıyor

ANKARA (İHA) - Irak'taki olağanüstü durumdan kaynaklanan güçlükler nedeniyle, turizmi teşvik ve iş adamlarına kolaylık sağlamak amacıyla, vatandaşlarına 5 Mayıs 2005 tarihi itibaren vize uygulaması başlatılacak.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Bağdat Büyükelçiliği'nden vize almadan, Bağdat veya Amman üzerinden havayoluyla İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen ve geri dönüş biletini ibraz eden Iraklılar'a sınırda 1 ay ikametli tek giriş vizelerinin harçsız olarak kaşe tatbiki ile verileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, ABD, Kanada, İsviçre, Norveç ve AB ülkelerinden geçerli vize hamili olanlara yine İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan olmak üzere vizesiz olarak transit geçişlerine izin verileceği, talep etmeleri durumunda bir ay ikametli giriş vizelerinin harçsız olarak kaşe tatbiki ile verileceği belirtildi. Irak vatandaşlarına Türkiye'ye girişlerinde kalacakları her gün için 30 ABD doları veya muadili parayı sınırda ibraz etme mecburiyeti getiren uygulamanın aynen devam ettirileceği kaydedilen açıklamada beraberlerinde nakit para bulunmayanlardan ise, banka onaylı seyahat çekini veya banka çekini ibraz etmelerinin istenileceği ifade edildi.

Hakkında Türkiye'ye giriş yasağı bulunan ve belgeleri geçerli olmayanlarla ilgili ise genel hükümlere göre uygulama yapılacağı belirtildi. Söz konusu uygulamanın 5 Mayıs 2006 tarihine kadar yürürlükte kalacağı kaydedildi.