Irak'ın işgal edilişi protesto ediliyor

LONDRA (İHA) - Irak'ın işgal edilişinin 3. yıldönümü, dünya genelinde 200'den fazla kentte düzenlenecek gösterilerle protesto edilecek.
Dünya genelinde 200'den fazla kentte "Savaşı Durdurun Koalisyonu" tarafından düzenlenecek gösterilerde Irak'ın işgal edilişi kınanacak ve işgal güçlerinin bir an önce Irak'tan çekilmesi istenecek.

Milyonlarca barış severin katılmasının beklendiği gösterilerde ABD ve müttefiklerinin Irak'ı kan gölüne çevirdiği belirtilerek işgalin derhal sona erdirilmesi talep edilecek.
Barış severlerin, Irak'ta öldürülen on binlerce masum sivilin anısına aynı anda saygı duruşunda bulunacakları ifade edildi.

Reklam
Reklam

İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacak gösterilere en az 100 bin kişinin katılmasının beklendiği belirtildi.

Londra'daki Savaşı Durdurun Koalisyonu organizatörü Lindsey German, "Bugünkü gösteriler çok kritik bir ana denk geliyor. Bize hala yalan söylenmeye devam ediliyor. Irak halkının çoğu işgal güçlerinin çekilmesini istiyor. İngiltere'de de hükümet ve çok az bir grup Iraklılardan farklı düşünüyor" dedi.

İngiliz başkentindeki gösterilere, Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone'nin yanı sıra bazı emekli parlamenterler, diplomatlar ve askerlerin katılacağı belirtildi.
ABD askerlerinin Irak halkına yaptığı işkencelere tanık olduktan sonra bunu protesto için İngiliz ordusunda seçkin birlik olan SAS'taki görevinden istifa eden Ben Griffin'in de gösteriye katılacağı açıklandı.

Irak savaşının 2003'te başlamasından 1 ay önce Londra'da yapılan savaş karşıtı gösterilere 2.5 milyona yakın kişi katılmıştı.