Iraklı gazeteciye 200 avukat

Amman - Irak'ın ABD tarafından devrilen ve Duceyl davasında aldığı idam cezası infaz edilen devlet başkanı Saddam Hüseyin'in avukatlarından Halil Duleymi, ABD Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteciyi 200 avukatın ücretsiz savunmaya hazır olduğunu açıkladı.

Duleymi, AFP'ye yaptığı açıklamada, kendisinin de Iraklı gazetecinin savunmasını hazırladığını belirterek, "Şu anda aralarında Iraklı ve Amerikalıların bulunduğu 200 kadar avukat gazeteciyi ücretsiz savunmak için başvuruda bulundu" dedi.
Iraklı gazeteciyi savunmaya dün gece karar verdiğini de anlatan Duleymi, bir savunma ekibi kurmak için Arap barolarla irtibat halinde olduğunu ifade etti ve "Bir Iraklının, Irak'ta ve Afganistan'da 2 milyon insanı öldüren zalim bir tiran olan Bush'a yapabileceği en asgari hareket budur" dedi.

Reklam
Reklam

Duleymi, Iraklı gazetecinin derhal salıverilmesini de istedi. Bir başka Iraklı avukat Tarık Harb de, Iraklı gazetecinin "Irak'ı ziyaret eden bir devlet başkanına hakaret etmekten en az 2 yıl hapis cezası alabileceğini" kaydetti.