Irak’lı Öğrenciler Vali Coş’u Ziyaret Etti

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Irak’ı temsil edecek yarışmacıyı seçmek üzere Menderes Spor Salonu’nda yapılacak elemelere...

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda Irak’ı temsil edecek yarışmacıyı seçmek üzere Menderes Spor Salonu’nda yapılacak elemelere katılmak için Adana’ya gelen Irak’lı öğrenciler Vali Coş’u ziyaret etti.

Fezalar Eğitim Kurumları Irak Koordinatörü Ali Çavdar, ziyaret sırasında Irak genelinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Irak’ta 32 okul, 650 öğretmen ve 12 bin öğrenciye anaokulundan üniversiteye kadar eğitim verdiklerini belirten Ali Çavdar, Vali Coş’u 24 Nisan tarihinde Erbil’de yapacakları festivale davet etti.

Reklam
Reklam

Türkçe Olimpiyatları elemelerine katılmak üzere Adana’ya gelen öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Coş ise Türkçeyi yayma ve Türkiye’yi dünyanın dört bir yanında tanıtma çalışmalarının ilgi ve takdirle izlendiğini belirtti. Vali Coş, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Irak finaline katılacak olan öğrencilere hediye vererek başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: