Iraklı Şeyma, 18 Yıl Sonra Yürüme Heyecanı Yaşıyor

Kalçasındaki çıkıklar ve belindeki eğrilik nedeniyle yürüyemeyen Iraklı Şeyma Salih (18), Tarsus'taki tedavisinin ardından ilk adımlarını atmaya çalışacak.

Kalçasındaki çıkıklar ve belindeki eğrilik nedeniyle yürüyemeyen Iraklı Şeyma Salih (18), Tarsus'taki tedavisinin ardından ilk adımlarını atmaya çalışacak.

Kuzey Irak'ın Zaho kentinde yaşayan Salih ailesinin dört çocuğundan biri olan ve doğduğu günden beri yürüyemeyen Salih, Kuzey Irak'ta 3 kez ameliyat olmasına rağmen sağlığına kavuşamadı.

Komşularının tavsiyesi üzerine Tarsus ilçesindeki ortopedi hastalıkları uzmanı Dr. Ömer Sayar'a başvuran Salih'in tedavisine başlandı. Yapılan ilk tedavinin ardından oturmaya başlayan Salih'in bu gelişimi sayesinde 20 gün sonra ilk adımlarını atmaya başlayabileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Dr. Ömer Sayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyma Salih'in yürümek için umutları tükenmiş kendilerine başvurduğunu söyledi.

Irak'ta yapılan tedavilerin ardından doktorların hastaya "Artık umut kalmadı ve yürüyemezsin" dediklerini aktaran Sayar, "Şeyma, daha önce sağlığına kavuşturduğumuz bir hastanın tavsiyesi üzerine bize geldi. Çift taraflı kalça çıkığı ameliyatıyla, belindeki ve ayağındaki eğriliği giderdik. Hastamız 20 gün sonra ilk kez yürüme sevincini yaşayacak" dedi.

Hastasının oturabilir hale gelmesinin kendilerine umut verdiğini belirten Sayar, 20 gün sonra hastayı yürütmeye başlayacaklarını kaydetti.

Doktorunun yürüyebileceğini söylemesinden sonra yüzünün güldüğünü ve ilk adımlarını atacağı günü iple çektiğini anlatan Şeyma Salih de şöyle konuştu:

"Tarsus'a geldiğimizde umutsuzdum. Çünkü daha önce birçok kez ameliyat geçirmiştim. Buradaki doktorumun çekilen filmlerden sonra yürüyebileceğimi söylemesi beni çok umutlu etti. Adeta yeni doğmuş gibiyim. 20 gün sonra hayatımda ilk kez yürüme sevincini tadacağım. Buraya gelene kadar oturamıyordum bile. Şimdi uzun zamandan beri ilk kez oturur hale geldim. Yürüyeceğim günü de sabırsızlıkla bekliyorum."

Reklam
Reklam

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: