Iraklı Türkmenler'in acı günü

BAKUBA (İHA) - Irak Türkmen Cephesi çatısı altındaki partilerden Irak Türkmeneli Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Cengiz, Bakuba kenti yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Kazada aynı araçta bulunan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya ile Irak Türkmen Adalet ve Kurtuluş Partisi Başkanı Enver Bayraktar ve parti üyesi Hasan Turan da yaralandı.

Kaza dün öğle saatlerinde, Yaşar Cengiz idaresindeki otomobil, Bakuba kentine bağlı Halıs ilçesi yakınlarında karşı yönden gelmekte olan başka bir araçla çarpışması sonucu gerçekleşti.

Reklam
Reklam

Kazada Irak Türkmeneli Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Cengiz olay yerinde hayatını kaybederken, aynı araçta bulunan Türkmeneli Partisi Genel Başkanı Riyaz Sarıkahya ile Irak Türkmen Adalet ve Kurtuluş Partisi Başkanı Enver Bayraktar ve parti üyesi Hasan Turan da yaralandı. Yaraılılar, Bakabu Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaşar Cengiz'in cenazesi ise bu sabah saatlerinde Kerkük'ten gelen Irak Türkmen Cephesi yetkilileri tarafından teslim alındı. Irak ve Irak Türkmen Cephesi'nin bayraklarına sarılan Yaşar Cengiz'in tabutu, Kerkük'e götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Türkmen Cephesi Temsilcisi Ali Mehdi, arkadaşlarının seçimle ilgili bir toplantı için Bağdat'a geldiğini, ancak dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında Yaşar Cengiz'in hayatını kaybettiğini söyledi.