Irak'ta saldırılar 12 ölü, 17 yaralı

Bağdat -AA- Irak'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen saldırılarda, aralarında bir kadın ile bir çocuğun bulunduğu 12 kişi öldü, 17 kişi de yaralandı.

Polis, Kerkük kentinin güneybatısındaki Havija'nın orta kesiminde silahlı kişilerin bir araca ateş açması sonucu bir polisin ve bir Iraklı askerin öldüğünü kaydetti.
Bağdat'ın orta kesimindeki El Mesheb semtinde de bir polis devriyesine, yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 3'ü polis 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Irak ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamada, başkentin 65 kilometre kuzeyindeki Bakuba'nın batısında bir askeri devriyeye, yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 4 Iraklı askerin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Bağdat'ın güneyindeki Mussayab da ise dün yol kenarına yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırıda 2 polisin öldüğü, 2'sinin yaralandığı kaydedildi.

Başkentin güneyindeki Kifl şehrinde de bir araçtan açılan ateş sonucu bir kişinin öldüğü bildirildi.

Öte yandan ABD ordusu sözcülüğü, Amerikan askerlerinin ülkenin orta ve kuzey kesimlerinde düzenlenen operasyonlarda bir silahlı kişiyi öldürdüğü, 14'ünü gözaltına aldığı bildirildi.Açıklamada ayrıca, Musul kentinde bir militanın peşine düşen Amerikan askerlerine bir binadan ateş açılması sonucu çatışma çıktığı ve binada
çatışma sırasında çıkan yangında bir kadın ve çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.