Irak'ta şeriat devleti kurulmak isteniyor

Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde, şeriat devletinin kurulmasını işaret eden bazı afiş ve broşürler dağıtıldığı bildirdi.

Güvenlik kaynaklarına göre, ülkenin kuzeyinde yer alan Musul'un bir kaç mahallesinde kimliği belirsiz aşırı radikal dinci gruplar tarafından şeriat hükümleri içerikli broşür ve afişler dağıtıldığını duyurdu. Irak İslam Devleti'ni ilan eden broşürlerde, kurulacak olan sözde devletin Emir Ebu Ömer Bağdadi emirliğinde olacağının belirtildiği, söz konusu broşürlerde kurulması hayal edilen devletin Musul, Bakuba-Diyala, Bağdat, Ramadi, Selahaddin, Babil'in bir kısmı ve El Vasit'i içine aldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Broşürlerde, halktan Emir Ebu Ömer Bağdadi'ye bağlılıklarını belirtmeleri istenirken, Bağdat'taki merkezi hükümetin desteklenmesine de yasak getirildiği belirtiliyor.
Irak'ta aşırı uç isyancı gruplar, geçen hafta Ramadi'de, önceki gün de başkent Bağdat'ın kuzeybatısındaki Bakuba'da şeriat devleti için gövde gösteri yapmıştı. Bağdat'taki siyasi otoritelerin, iki haftadır devam eden benzer olaylara sessiz kalması, akıllarda soru işaretleri bıraktı.