Irak'ta Türkmenleri Hedef Alan Saldırı

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen patlamada ölen 13 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Denizli'de, Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde meydana gelen patlamada ölen 13 kişi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Delikliçınar Yeni Cami'de cuma namazı sonrasında kılınan gıyabı cenaze namazına bazı sivil toplum örgütü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından grup, "Kerkük Türk'tür, Türk kalacak" pankartı açtı ve slogan attı. Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen, burada yaptığı konuşmada, son zamanlarda Irak'ta Türkmenlere yönelik saldırıların arttığına dikkat çekti. Kerkük'te yaşanan saldırılarda çok sayıda Türkmen vatandaşının öldürüldüğünü ifade eden Ülgen, "Bu saldırıların ardında Türkmen varlığını yok etmek var. Bizler her zaman Türkmen soydaşlarımızın yanındayız" diye konuştu. Irak'ın Selahaddin kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde düzenlenen intihar saldırısında Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 13 kişi hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: