Irak'ta Tutuklanan Kardeşler Ailelerine Kavuştu

Bir inşaat firması aracılığıyla çalışmak üzere Ordu'dan Irak'a giden üç kardeş, izin kullanmak amacıyla Türkiye'ye gelmek istedikleri sırada oturum izinleri

Bir inşaat firması aracılığıyla çalışmak üzere Ordu'dan Irak'a giden üç kardeş, izin kullanmak amacıyla Türkiye'ye gelmek istedikleri sırada oturum izinleri olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Bir ay Irak'ta tutuklu kalan kardeşler, Dışişleri Bakanlığı'nın girişimleriyle serbest bırakılarak ailelerine kavuştu.

Ordu'nun Kumru ilçesinde inşaat işçiliği yapan kardeşler Lokman (27), Hüseyin (28) ve Zülkarneyn Orta (30), bir inşaat firması vasıtasıyla 1 Eylül 2012'de çalışmak üzere Irak'a gitti. İzin kullanmak için 23 Ocak'ta Türkiye'ye gelmek isteyen kardeşler, oturum izinlerinin olmadığı gerekçesiyle Irak'ın Tikrit bölgesinde gözaltına alındı, daha sonra da tutuklandı.

Reklam
Reklam

Orta kardeşlerin yakınlarının yetkililere konuyu anlatarak yardım istemesi üzerine, Dışişleri Bakanlığı'nın da girişimleriyle üç kardeş serbest bırakıldı. Dün akşam saatlerinde Erbil'den İstanbul'a havayoluyla ulaşan Orta kardeşler, buradan da karayoluyla memleketleri Ordu'ya geldi.

Kumru ilçesinde ailelerine kavuşan kardeşlerden Zülkarneyn Orta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileleriyle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

-"Tercüman olmadığı için iletişim kuramadık"-

Tutuklandıktan sonra zor günler yaşadıklarını anlatan Orta, "Oturum iznimiz olmadığı için yakalanarak bir karakola götürüldük. Burada ifademizi aldılar ancak tercüman olmadığı için tam anlamıyla iletişim kuramadık. Daha sonra bir Türkmen geldi. Kendisine +anlatabildiğimiz kadarı ile ifademiz alındı. Sonrasında ise tutuklandık" dedi.

Kardeşlerden Hüseyin Orta ise çok zor bir süreç geçirdiklerini ancak ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bir an önce ailemize kavuşmak istiyorduk. Daha sonra Türk yetkililer devreye girdi ve ailemizin yanına gelebildik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Lokman Orta, memleketlerine ve ailelerine kavuşmak adına kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, "Bizlerin kurtarılmasında devreye giren Dışişleri Bakanlığı'na ve yardımlarını eksik etmeyen Ordu Valisi Orhan Düzgün'e teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Anne Arife Orta da çocukları ile bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, çocuklarının Türkiye'ye ulaştırılmasında emeği geçenlere minnettar olduklarını söyledi.

-Vali Düzgün-

Ordu Valisi Orhan Düzgün ise Kumru ilçesinden çalışmak üzere Irak'a giden ve bir aydır tutuklu bulunan üç kardeşin ailesiyle görüştüğünü anımsatarak, "Dışişleri Bakanlığımızın girişimleri sonucunda kendileri serbest bırakıldı. Biz de bu duruma sevindik. Ailelerine ve kendilerine geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Muhabir: Sefa Eyi / Eyüp Elevülü

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: