Irak'ta yine intihar saldırısı

BAKUBA (İHA) - Bağdat'ın doğusunda bulunan Bakuba'da polis kıyafeti giyen direnişçinin Emniyet Müdürlüğü binasındaki restorana düzenlediği intihar saldırısında 8 Iraklı polis öldü. İddiaya göre saldırı sonrası olay yerine yardıma gelen Iraklı polisleri direnişçi sanan Amerikan askerlerinin ateş açması sonucu 3 polis daha hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre saat 15.00 sıralarında Emniyet Müdürlüğü binasına gelen direnişçi, giydiği polis kıyafeti sayesinde güvenlik noktasından geçerek rahatlıkla içeri girdi. Bina içerisinde bulunan, Amerikan askerleri ve Irak polislerinin yemek yediği restorana gelen eylemci üzerindeki bombaları patlattı. Patlama sonucu lokantada yemek yiyen Iraklı polislerden 8'i hayatını kaybetti. Ölenler arasında Bakuba Emniyet Müdür Yardımcısı Yarbay Hafız Hüseyin'in de bulunduğu belirtildi. Restoranda yemek yiyen Amerikalı askerlerden de ölen ve yaralananlar olduğu öne sürüldü.

Reklam
Reklam

Ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir açıklama yapılmazken olaydan sonra takviye olarak gelen Amerikan güçleri, Emniyet Müdürlüğü binasını güvenlik çemberine aldı. İddiaya göre bu sırada yardım için gelen Iraklı polis ekiplerini direnişçi sanan Amerikan askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 Iraklı polis daha hayatını kaybetti.