"Irak'taki suçların tümü ABD'ye aittir"

GAZZE (İHA) - Filistin Hükümeti Hamas ve İslami Cihad örgütleri ABD ve Irak güçleri tarafından El Kaide'nin Irak lideri Ebu El Musa Zarkavi'nin öldürülmesini Arap ve Müslümanlara karşı 'Haçlı Seferi' olarak tanımladı.

Filistinli grupların ABD yönetimine karşı kini artarken, İslami Cihad Lideri Khalid EL Batsh, "Zarkavi'nin şehit olduğuna ve ruhunun ebedi güzergahı cennette huzur içinde yatacağına inanıyoruz. Irak'ta işlenen tüm suçların sorumluluğu ABD'ye aittir" dedi. Batsh, Irak'ta yaşanan tüm terör olaylarının arkasında ABD yönetiminin olduğunu da sözlerine ekledi. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri de, "ABD haçlı seferlerine karşı topraklarını korumak için mücadele eden Zarkavi'nin şehit olduğuna inanıyoruz.

Reklam
Reklam

Zarkavi, Irak'ı işgal eden ABD yönetimine karşı topraklarını korurken hayatını kaybetmiştir" diye konuştu. Zuhri, "Hamas bir direniş hareketidir ve kendi topraklarını korumak için direnenleri destekleme yaklaşımına sahiptir" şeklinde konuştu. Hamas bugün yayınladığı bir bildiride, "Hamas olarak tüm kalbimizle kardeş direnişçi Zarkavi'ye saygı duyuyoruz. Zarkavi Arap topraklarına vahşice seferberlik düzenleyenlere karşı mücadelesinde şehit olmuştur" denildi.

ABD ve Avrupa ülkelerinin birçoğu Hamas'ı terörist gruplar listesinde bulunduruyor ve bu ülkeler Mart ayındaki seçimlerde iktidara gelmesinden sonra Hamas'a karşı mesafe aldı.