Irak'tan sert tepki

Irak DEvlet Başkan Yardımcısı Taha Yasin Ramazan Amerika Birleşik Devletleri'nin amacının Arap dünyasının petrollerini ele geçirmek ve bölgedeki siyonist varlığı koruma altına almak olduğunu ileri sürdü.

Irak halkı ile olan dayanışmasını dile getirmek için Bağdat'a gelen Mısır Halk Meclis üyeleri ile birlikte katıldığı panelde konuşan Taha Yasin Ramazan Arap halklarının oldukça zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek bunun sadece bir imtihandan ibaret olduğunu söyledi.

ABD ve İsrail'İn Irak'I hedef alarak Güvenlik Konseyi'nde Irak aleyhtarı kararlar çıkarttığını vurgulayan Ramazan, bu durumun yeni olmadığını söyledi. İslamiyet'İn doğuşundan beri Müslümanların böylesi durumlarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Taha Yasin Ramazan, "Ben inanıyorum ki zulme göz yumanlar zalimdir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır sözü bunu çok güzel ifade ediyor. Hepiniz yaklaşık 2 ay önce İngiltere Başbakanı Tony Blair tarafından Irak raporunu hatırlarsınız. Bu raporda Irak'In kitle imha silahları üretmeye başladığı ifade ediliyordu. Biz bu raporun yayınlanmasından iki saat sonra, Blair'e (Irak'a müfettişler gönder) dedik. Daha sonra Irak olarak bağımsız müfettişleri ülkemize getirdik ve Blair'in 'silah üretiyorlar' dediği yerlere onları götürdük. Ancak tüm iddiaların bir yalandan ibaret olduğu o zaman da gün yüzüne çıktı.

Silah denetçilerinin dün Saddam Hüseyin'in saraylarından Sucud kasrını ziyaret etmelerine de değinen Ramazan, "Bizden buraya giremezsiniz dememizi istediler" dedi. Müfettişlerin basın mensuplarının kendileri ile birlikte saraya girmesini istemediklerini de söyleyen Taha Yasin Ramazan, "Bunlar demokrasi ve özgür basın çığırtkanlığı yapanlar basının içeri alınmasına karşı çıktılar. Eğer iddiaları gerçekten doğruysa gazetecilerin kendileri ile birlikte girmesine neden karşı çıkıyorlar" diye konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: