İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan'a Ziyaret

Tebriz ile Erzurum'un kardeş şehir ilan edilmesiyle birlikte ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında işadamı Ayhan Yıldız,...

Tebriz ile Erzurum'un kardeş şehir ilan edilmesiyle birlikte ticari ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında işadamı Ayhan Yıldız, İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan'a ziyarette bulundu.

Ziyarette Tebriz kentine yatırımda bulunmak istediğini ifade eden Ayhan Yıldız, İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan'dan bu konuda destek istedi. İran'ın dünyaca ünlü markalarını Erzurum'a getirmek niyetinde olduklarını söyleyen iş adamı Ayhan Yıldız, "Otomotiv ve inşaat alanlarında Erzurum ve İran arasında köprü kurmayı amaçlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İran'ın ünlü otomotiv markası Samand'ı Erzurum'a getirmeyi planladıklarını söyleyen Ayhan Yıldız, "Erzurum da kurmayı düşündüğümüz Samand otomotiv markası bölgenin ve ülkenin İran'la olan ticari faaliyetlerini artıracağına inanıyorum" diye konuştu.

İran Başkonsolosu Rıza Kılıçhan'da ziyaretten duyduğunu memnuniyeti ifade ederek her türlü desteğe açık olduklarını belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: