İran Büyükelçiliği: Terörist eylemler için Türkiye’ye güç göndermedik

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, İran’dan terörist eylemler için Türkiye’ye güç gönderildiğiyle ilgili haberlere ilişkin...

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, İran’dan terörist eylemler için Türkiye’ye güç gönderildiğiyle ilgili haberlere ilişkin açıklama yaptı. İran’dan Türkiye’ye terörist eylemler için güç gönderildiğine dair haberlerin düzmece olduğu belirtildi.

İran Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’nin terörist eylemlerden çok çektiğine dikkat çekilerek, İranlı bilim adamlarının İsrail unsurları tarafından şehit edildiği buna delil olarak gösterildi. 'Siyonistler ve müdahaleci devletlerin dost ve kardeş ülke Türkiye ile İran arasındaki yakın ilişkiden hoşnut olmadıkları'na dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Hoşnut olmadıkları için bu ilişkiyi bozmak için hiçbir fitneden geri kalmıyorlar. Ancak memnuniyet verici bir durumdur ki iki ülke makamları bu durumun tamamıyla farkındadırlar. İkili daimi ilişkiler ve özellikle son haftalarda gerçekleşen üst düzey heyet değişimleri iki ülke arasındaki işbirliğinin göstergesidir."

Reklam
Reklam

İran İslam Cumhuriyeti’nin siyasetinin başka ülkelerin iç işlerine karışmamak esasına dayalı olduğu belirtilen açıklamada, sürekli olarak bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik bir politika izlendiği kaydedildi. Açıklamada, “Basın yayın organlarının tam ve doğru bilgilerle iki ülke düşmanlarının komplolarını etkisiz hale getirmek için çabalayacaklarını umuyoruz.” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz