İran Dışişleri Bakanı Muttaki Rusya'da

MOSKOVA (İHA) - İran Dışişleri Bakanı Manucehr Muttaki, Rusya-İran Hükümetler Arası Karma Ekonomi ve Ticaret Komisyonu'nun eşbaşkanları toplantısına katılmak üzere bugün Moskova'ya geldi.

İran-Rusya Hükümetler Arası Karma Ekonomi ve Ticaret Komisyonu Rusya Eşbaşkanı ve Rusya Atom Ajansı Başkanı Sergey Krienko, İran Dışişleri Bakanı Muttaki'yi Atom Ajansı binasında kabul etti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Krienko, Moskova'ya ziyareti için Muttaki'ye teşekkürlerini sunarken, komisyonunun Tahran'da yapılan 6. toplantısında kendisine gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reklam
Reklam

Krienko, bugünkü görüşme sayesinde son toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmaları değerlendirme fırsatı bulacaklarını ifade etti. Kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Muttaki ise, "Tahran'da söz verdiğim üzere Moskova'ya geldim. Ülkelerimiz arasındaki siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomik ve ticari ilişkilerin de gelişmesine önem veriyoruz. Yaklaşık 1 ay önce Karma Ekonomi ve Ticaret Komisyonu'nun çalışma grubu Tahran'da biraraya gelmişti. Bu toplantıda hazırlanan tasarıları bugün ele alacağımız için çok mutluyum" dedi.

Görüşme sonrası basına herhangi bir açıklama yapılmazken, Muttaki'nin bu gece Moskova'dan ayrılacağı bildirildi.