İran Genelkurmay Başkanı: Trump çok boş konuşuyor

Donald Trump için İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Hüseyin Bakıri, "ABD'de başkanı seçilen şahıs çok boş konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Mehr haber ajansına göre, başkent Tahran'da şehit Tahrani Mukaddem'nin anısına düzenlenen bir etniklikte konuşan Bakıri, ABD başkanlık seçimlerine de değinirken "ABD'de başkanı seçilen şahıs çok boş konuşuyor. Trump seçim kampanyalarında bile Fars Körfezi'nde İran tarafından el konulan Amerikan askeri botu hakkında boş boş konuştu" dedi.

Tümgeneral Bakıri, İran'ın savunma gücünün eşsiz olduğunu öne sürdüğü konuşmasında Trump'un seçim kampanyası sırasında İran konusunda sarfettiği sözlerini "şaka gibi" niteledi. Bakıri, Trump için "ABD donanmasının iddialarını Fars Körfezi'nde yerine getiremeyeceğini" savundu.

Reklam
Reklam

"ABD İran'a kendi sularında meydan okunamaz çünkü Fars Körfezi'nde hakim gücüyüz" diyen İranlı general "Bugün gücümüz, Irak ve Suriye dahil diğer alanlarda da görülüyor ve onlar (ABD) İran'ın askeri gücüne ilişkin değerlendirmelerini yeniden gözden geçirmeli" dedi.

ANKA

Anahtar Kelimeler: