İran Genelkurmay Başkanı'ndan İsrail uyarısı

TAHRAN (İHA) - İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, İsrail'e komşu ülkeleri, "Siyonistlerin intihar saldırısına" karşı uyardı.

Firuzabadi, resmi Fars haber ajansında yer alan haberde, "Siyonistler bu yaz bir intihar planı gerçekleştirmeyi düşünüyor" dedi. İran Genelkurmay Başkanı, "İşgal altındaki topraklara komşu ülke halkları ve liderlerini, Siyonist intihar saldırısı tehdidi altında oldukları konusunda uyarıyorum" diye konuştu. İsrail'in ilk olarak Lübnan ve Suriye'ye saldırıcağını ardından Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan'a müdahele edeceğini ileri süren Firuzabadi, sözkonusu planın ABD güçlerinin Irak ve Ortadoğu'dan çekilmesini önlemeyi amaçladığını kaydetti.

Reklam
Reklam

İran Genelkurmay Başkanı ayrıca, "Amerikan halkı, senatosu ve kongresi kendi çıkarlarının Siyonistlere feda edildiğini anladı ve güçlerini bölgeden çekmeye karar verdi" dedi. Tümgeneral Firuzabadi son olarak, "Ancak Siyonistler ve yeni muhafazakarlar ABD'nin bölgedeki varlığını haklı çıkarmak istiyor. Arap kardeşlerimiz İsrail'e karşı birleşmeli" diye konuştu.

İran, İsrail devletini tanımazken, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, İsrail'ih harikatan silinmesi çağrısında bulunmuştu.