İran, Hamas hükümetine yardımı doğruladı

Tahran -(AA) İran Meclis Başkanı Gülam Ali Haddad Adil, ciddi mali sıkıntılar çeken Hamas hükümetine yardım yapılacağını doğruladı.

Yapılacak yardımın miktarı hakkında bilgi vermeyen Haddad Adil, Filistinlilere yardım için Tahran'da yapılan konferanstan sonra düzenlediği basın toplantısında, "Bütün diğer ülkeler gibi İran da Filistinlilere yardım etmek zorundadır. Şu anda bu yardımın miktarını açıklama durumunda değiliz, ancak hangi İslam ülkesine olursa olsun,
yapılan her türlü yardım dolgun olmalıdır" dedi.

Reklam
Reklam

Konferansın bir başarı olduğunu ifade eden Haddad Adil, "Amacımız, Hamas'ı seçtikleri özgür seçimlerden sonra Filistin halkına destek olmaktı" diye konuştu.
Haddad Adil, toplantıda hazır bulunan Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'in İran'ın henüz Filistin Yönetimi'ne para aktarmadığına ilişkin dünkü açıklamasına da, "sadece bu yardımda ayrıntıların belirlenmesinin söz konusu olduğunu" söyleyerek açıklık getirdi ve "Hamas'ın bizim ve diğerlerinin yardımını beklemesi doğal. Ancak
yardım miktarı ve nasıl aktarılacağı uzmanlık gerektiren konular. Şimdiye kadar bir şey alınmamasının nedeni budur" dedi.