İran-Irak sınırı kontrol altında

ŞIRNAK (İHA) - Terör örgütü PKK'ya yönelik Güneydoğu'da operasyon hazırlığına giren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölgede güvenlik önlemlerini arttırırken, sınır boyu, Cudi ve Gabar Dağı eteklerindeki köylerde durumun sakin olduğu gözlendi.

TSK'nın Irak ve İran sınırında PKK'lı teröristlere yönelik başlattığı "Bahar Operasyonu" kapsamında birlikler, sınırın her tarafını kontrol altına aldı. 1999 yılından bu yana ilk kez böyle geniş kapsamlı bir sevkıyatın yaşandığı bölgede, askerler mevzilerini hazırladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'lı teröristlere karşı son 6 yılın en büyük operasyonunu gerçekleştirmek için Irak ve İran sınırında Bolu, Kayseri, Isparta ve Trakya'dan gelen birlikleri konuşlandırdı. Günlerdir süren sevkıyatın ardından Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Cudi Dağı eteklerinde bulunan ve Kuzey Irak'taki Haftanin, Sinaht, Pirbela kesimlerindeki PKK kamplarının istikametindeki Şırnak'ın Şenoba, Balveren ve Andaç köylerine yakın yerlere komandolar yerleştirildi.

Reklam
Reklam

Yol kontrollerinin de arttırıldığı bölgede hazırlıklar tamamlanırken, daha iç bölgelerde de askeri birlikler mevzilendirilmeye başlandı. Cudi ve Gabar'a geçiş yolu üzerindeki noktalara ve askeri karakollara yığınakların yanı sıra, kampların kurulduğu belirtildi. Bölgede bulunan korucuların ise askeri birliklerde eğitildiği iddia edildi.
Bu arada, Cudi ile Gabar boyundaki köy ve beldelerde durumun sakin olduğu gözlendi.