İran İslami Ve Kültürel İşler Bakanı Hurremşad, Konya'da

İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı Muhammed Bagher Hurremşad, İran ve Türkiye'yi İslam dünyasının iki güçlü kolu olarak gördüklerini söyledi.

İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı Muhammed Bagher Hurremşad, İran ve Türkiye'yi İslam dünyasının iki güçlü kolu olarak gördüklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın davetiyle Türkiye'ye gelen Hurremşad, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ı makamında ziyaret etti.

Hurremşad, burada yaptığı konuşmada, İran ile Türkiye'nin kültürel ve dini ilişkilerinin gelişmesinde hiç bir engel bulunmadığını belirtti.

İslam dünyasının bugünkü problemlerinin çözümü için Türkiye ve İran liderlerine büyük iş düştüğünü ifade eden Hurremşad, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Biz İran ve Türkiye'yi İslam dünyasının iki güçlü kolu olarak görüyoruz. Konya'yı Hz. Mevlana'nın şehri olarak görüyoruz. Mevlana'nın Mesnevisi Farsça yazılmıştır fakat Türkiye'de de bir o kadar bilinmektedir."

Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçkin bir heyeti Mevlana'nın şehri Konya'da ağırlamaktan büyük onur duyduğunu aktardı.

Türkiye ile İran arasında kültürel ve dini açıdan köklü bağların olduğunu vurgulayan Özbuğday, bu tür ziyaretlerin bağları daha da güçlendirmesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Özbuğday, ziyaretin sonunda Hurremşad'a çeşitli hediyeler takdim etti.

Muhabir: Rıfat Yerlikaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: