İran Konsolosluğu Önünde Esed Protestosu

Özgür Suriye Platformu üyesi 5 kişi, İran Başkonsolosluğu önünde Beşar Esed ve Baas rejimini protesto...

Özgür Suriye Platformu üyesi 5 kişi, İran Başkonsolosluğu önünde Beşar Esed ve Baas rejimini protesto etti. Basın açıklamasında Esed’e destek veren İran da kınandı.

Özgür Suriye Platformu üyesi 5 kişi saat 13.00’da Eminönü’ndeki İran konsolosluğu önüne geldi. Suriye’de yaşanan şiddet olayları sebebiyle Beşar Esed, baas rejimini ve İran protesto edildi. Grup adına burada açıklama yapan Adem Çevik, “Bildiğiniz gibi Suriye’de 100 bin insan şehit oldu, 100 bin insan kayıp, ölenlerin 20 bini ise çocuk. 400 bin yaralı var. 1 milyon 400 bin muhacir var ve 14 milyon aç ve açıkta kardeşimiz var. Burada Taksim Gezi Parkı’nda 8-10 ağaç için dünyayı ayağa kaldıranlar, sözde insan hakları kuruluşları, sözde Müslümanların bu duruma sessiz kalmaları dilsiz şeytanlık değil midir? Biz katliama sessiz kalmamak, dilsiz şeytan olmamak için insanlığa karşı işlenen suçlara, cinayete, katliama ortak olmamak için İran’ı uyarıyoruz. Katil İran’ın Suriye’den defolması ve katil Esed’i desteklememesi gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri de eylem sırasında İran Başkonsolosluğu çevresinde güvenlik önlemi aldı. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: