Mahkemenin kararının doğru olmadığını belirten Kerrubi, "Bu karara nefretimizi dile getiriyoruz" dedi.
Herkesi sakin olmaya davet eden Kerrubi, olayın kötü sonuçlarını hatırlatarak, sorunun yakında çözüleceğini ifade etti.
İran Parlamentosu'nun açık oturumunda konuşan diğer bir isim ise, İslami Devrim Mücahitleri Örgütü (OMİR) üyelerinden Muhsin Armin oldu. OMİR'in konuya ilişkin bildirisini Parlamento kürsüsünde okuyan Armin, Haşem Aghajari'nin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
Mahkeme kararının İslam'da özgürlük karşıtı ve şiddet yanlısı bir imaj sergilediğini iddia eden Armin, yakında BM Genel Kurul toplantısında İran'da insan hakları konusunun inceleneceğini hatırlatarak, mahkeme kararının İran için iyi sonuçlar doğurmayacağının altını çizdi.
İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'nin ilk cumhurbaşkanlığı döneminde, ortalama her 9 günde bir krizle karşılaştığını söyleyen Armin, olayların hükümet tarafından Parlamento'ya sunulan, İran seçim yasası ve cumhurbaşkanının görev alanın geliştirme yasa tasarıları ile bağlantılı olduğunu ve Hatemi'nin artık her gün bir kriz ile karşılaştığını öne sürdü.
Olaya Parlamento'nun bugünkü oturumunda tepkisini dile getiren diğer bir milletvekili Ayatullan Abai Horasani ise, mahkeme kararının "İslam ve insani değerlere aykırı" olduğunu iddia etti.
Yanlış düşünce yanıtının, doğru düşünce ve düşünceye düşünce ile cevap verilmesi gerektiğini belirten Horasani, mahkeme kararının kamuoyunu tedirgin ettiğini sözlerine ekledi.
Reformcu İslamı Devrim Mücahitleri Örgütü'ne (OMİR) üye olan Aghajari, Hamedan kentinde yaptığı bir konuşmasında Şii din adamlarına saygısızlık ettiği gerekçesi ile 8 yıl hapis, 5 yıl sürgün, 74 kırbaç ve ölüm cezasına çarptırılmıştı.