"İran'a askeri müdahale felaket olur"

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un uluslararası toplumlara "Irak'tan sonra İran hedef alınmalıdır" mesajını", "olağan en ciddi tehlike" olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Straw, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, Şaron'a kesinlikle katılmadığını vurgulayarak İran'ın değişim içinde olan bir ulus olduğunu söyledi. İran'ın İsrail'in var oluşu için engel teşkil ettiğine de değinen Straw, her ne olursa olsun İran'a bir askeri müdahale dışında yeniden inşa edilebilmesi için yapıcı stratejilerin gerektiğini kaydetti.

İsrail Başkanı Ariel Şaron, İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesine verdiği mülakatta, Irak harekatının ardından, mümkün olan en kısa sürede İran'ın da hedef alınması yönünde uluslararası topluma çağrıda bulunmuştu.

Reklam
Reklam

İsrail Başbakanı, mülakatında, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı George W. Bush tarafından "Şer ekseni güçler" arasında sayılan İran'la ilgili olarak, Irak savaşının sona ermesinin "ertesi gününde" İran'ın da baskı altına alınması gerektiğini söyledi ve Tahran'ı dünyadaki terörün merkezi olarak nitelendirdi.

Anahtar Kelimeler: