İran’da iyileşemedi, kornea nakliyle Türkiye’de görmeye başladı

İran’da kornea nakli başarısız olan Iraklı 21 yaşındaki Hayam Abdolah, göz sağlığına Gaziantep’te kavuştu. Yeniden...

İran’da kornea nakli başarısız olan Iraklı 21 yaşındaki Hayam Abdolah, göz sağlığına Gaziantep’te kavuştu. Yeniden görmeye başlayan genç kız, “Işığa Türk hekimler sayesinde kavuştum. Şimdi yarım bıraktığım eğitimi tamamlayıp, ben de Iraklı çocuklara ışık olacağım.” dedi.
Irak’ın Zaho kentinde yaşayan 21 yaşındaki Hayam Abdolah isimli genç kız, geçirdiği rahatsızlığın ardından İran’da kornea nakil ameliyatı geçirdi. Ameliyatın başarısız geçmesi sonucu görme oranı elli santime kadar düşen genç kız, eğitimini yarım bırakmak zorunda kalınca yeniden görebilmek için ailesinin desteğiyle araştırmalar yaptı. Uluslar arası arenada birçok göz hastalığı yanında kornea nakli konusunda da ün kazanan Dr Hüseyin Mirkelam’a ulaşan Iraklı genç kız, çareyi Gaziantep’e gelerek burada ameliyat olmakta buldu.
Genç kızın tetkiklerini yapan Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi Baş Hekimi Dr Hüseyin Mirkelam, hastaya kornea nakli yapılması gerektiğine karar verdi. Hastaya uygun korneanın bulunmasından sonra büyük bir sevinçle Türkiye’ye gelen genç kız, Gaziantep Amerikan Hastanesi’nde Dr. Hüseyin Mirkelam tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından yeniden görmeye başladı.
Sağlığına kavuşan genç kız, yarım kalan eğitimini tamamlayarak öğretmen olmak istediğini ve Irak’ta öğretmenlik yaparak çocuklara faydalı bir insan olmak istediğini belirtti. 9 kardeşi olan Hayram Abdolah, “Türk doktorlarına güveniyorum. Önce gözüme bir perde inmişti. Iraklı doktorlar tedavi edemeyince İran’a gittim. İran’da kornea nakli yapıldı. Ancak başarılı bir ameliyat olmadı ve daha çok kötüleştim. Görüş oranım düştü. Dünyanın birçok ülkesinde araştırma yaptık. Gaziantep’te Özel Mirkelam Göz Merkezi'nin bu tür ameliyatları başarıyla yaptığını öğrendik. Başarılı bir şekilde kornea nakil ameliyatım gerçekleştirildi. Artık çok iyi görüyorum. Çok mutluyum. Türk hekimleri başarılı. Türkiye’de tıp daha çok ilerlemiş. Özel Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi Başhekimi Dr. Hüseyin Mirkelam’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, onlar bana ışık oldu, ben de okuyup öğretmen olacak ve çocuklara ışık olacağım.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MİRKELAM: HASTANIN GÖRME ORANI YÜZDE 80’E ULAŞTI
Gaziantep Mirkelam Göz Lazer Göz Merkezi Başhekimi Dr Hüseyin Mirkelam, “Hasta geldiğinde İran’da bir hastanede gerçekleştirilen kornea nakli sonucunda vücudun doku uyuşmazlığı nedeniyle korneayı kabul etmediği ve korneanın yüzeyinin şeffaflığını kaybettiğini gördük. Yapılan iki ayrı operasyonda başarısız olmuş ve gözde ciddi hasarlar oluşmuştu. Merkezimizde yapılan tetkiklerin ardından yeniden bir kornea nakli yapılmasına karar verdik ve hastamıza Gaziantep Amerikan Hastanesi'nde kornea nakil ameliyatı yaptık. Başarılı geçen ameliyatın ardından hastanın görme oranı yüzde 80 civarlarına ulaştı.” açıklamasını yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz