İran'da müthiş iddia!

Examiner sitesi, Arap televizyonundan aldığı bilgiye dayanarak, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın istifasının istendiğini belirtti.

Examiner’in haberine göre Arap TV, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in, bugün sabah saatlerinde “Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın istifasını istediğini” duyurdu.

Haber Batı medyası tarafından ne doğruladı ne de onaylandı. Ancak, Ahmedinejad’ın yardımcılarından bazılarının çoktan tutuklandığına yönelik haberler geldi.

İngiliz Guardian gazetesi ise dün Ahmedinejad’a yakın birçok ismin “doğaüstü güçler” kullanmaktan suçlandıklarını duyurdu.

Söz konusu suçlamalar arasında, “Ahmedinejad’ın Hameney’e karşı amaçlarına ulaşması için cin çağırmak” da bulunduğu belirtildi. Suçlananlar arasında, İran Genelkurmay Başkanı İsfendiyar Rahim Maşaei de bulunuyor.

Reklam
Reklam

GÜNLERCE KAMUOYUNUN KARŞISINA ÇIKMADI

Ahmedinejad, Nisan ayının sonlarında ortadan kaybolmuş ve hiçbir kabine toplantısına katılmamıştı. Ahmedinejad'ın sesslizliğe bürünmesi, İran Cumhurbaşkanı'nın dini lider Ayetullah Hamaney ile arasında bir politik kriz yaşandığı spekülasyonlarına neden olmuştu.

Ahmedinejad, Batı medyasında çıkan yorumlar üzerine 30 Nisan'da suskunluğunu bozmuş ve o gün düzenlenecek kabine toplantısına katılacağını açıklamıştı.

Batı medyası, Tahran rejiminde “küsküslük” yaşandığını öne sürerken, bu iddiaları istihbarat Bakanı Haydar Muslihi'nin bir süre önce istifa etmesi ve tekrar görevine dönmesine bağlamıştı. Haberlere göre, Ahmedinejad, Muslihi'nin 17 Nisan'daki istifasını kabul etmiş, ancak kısa bir süre sonra Hamaney'in isteği üzerine Muslihi görevinin başına dönmüştü.

Anahtar Kelimeler: