İran'dan müthiş iddia

İran'ın Fars Haber Ajansı Suriyeli bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberde, 48 İran vatandaşının Suriye’de tutuklandığı iddia edilen 4 Türk pilot karşılığı serbest bırakıldığını öne sürdü.

Fars Haber Ajansı, Suriyeli muhaliflerce kaçırılan İran vatandaşlarının Halep yakınlarında Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalanan Türk pilotlarla takas edildiğini iddia etti.
Ajans bu konudaki kaynağını “adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir Suriyeli askeri yetkili” olarak verdi.
Yaklaşık 2 hafta önce Suriye basını Halep’teki bir havaalanı yakanında 4 Türk pilotun yakalandığını duyurmuştu. İddia, Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay tarafından yalanlanmıştı.
Suriye’deki silahlı muhalifler tarafından geçen ağustos ayında kaçırılan 48 İran vatandaşı bugün serbest bırakıldı.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, takas edilen dört kişinin ilkinin birkaç ay önce Tartus Limanı'nda tutuklanan Bayram Demir isimli bir denizci olduğunu, diğer ikisinin Suriye'de doğup büyümüş, ancak TC vatandaşlığı olan iki kardeş, sonuncusunun ise adı Emel olan, eşi Suriyeli bir Türk vatandaşı kadın olduğunu açıkladı.
Fars Haber Ajansı kısa bir süre önce "adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Suriyeli bir yetkili"ye dayandırarak verdiği haberde, 48 İran vatandaşının iki hafta önce Suriye’de tutuklandığı iddia edilen dört Türk pilot karşılığı serbest bırakıldığını öne sürmüştü.

Anahtar Kelimeler: