İran’la Güvenlik ve Ekonomik İşbirliği

Resmi görüşmeler yapmak, güvenlik ve ekonomik iş birlipği yapmak için İran Heyeti Ardahan'a geldi.

Ardahan Valisi Mustafa Tekmen davetlisi olarak (14 Aralık 2011) Ardahan’a gelen İran’ın Maku Valisi (Fermandarı) Hamid Ahmeedyan’ın başkanlığındaki heyette valinin güvenlik danışmanı Abdullah Ekberi, Batı Azerbaycan sınır işleri uzmanı Muhammed Muhammedzadei, Maku siyasi ve intizami sorumlusu Murteza Elsan, Maku siyasi işler sorumlusu Muhammed Rıza Abdulannecad, askeri danışmanı Yahya Alipur, Yüzbaşı Feriboz Asgazade ve Üsteğmen Kerim Gafari Azar de hazır bulundu.

Ağrı Vali Yardımcısı Ercan Ateş ve Doğubayazıt Kaymakamı Hüseyin Yılmaz’ın ve Ardahan Vali Yardımcıları Sedat Yıldırım, Kadir Taner Eser, Murat Karasu ile Çıldır Kaymakamı Cevat Çelik’in refakat ettiği heyet Ardahan Valisi Mustafa Tekmen’i makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Basın mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda heyete “hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Vali Tekmen, dost, komşu ve kardeş iki ülke arasındaki bu ikili ilişkilerin iki ülke arasında güvenlik ve ekonomik işbirliğine yönelik çalışmaları güçlendireceğini ve bölge halklarının huzur ve refahını artıracağını vurguladı.

Daha sonra söz alan İran heyeti başkanı bu nazik davete icap edip Ardahan’a gelmekten ve samimi karşılamadan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek Vali Mustafa Tekmen’i İran’a davet eden resmi davet mektubunu bizzat kendisine sundu.

Resmi görüşmelerden sonra İran heyetine, Ardahan’da bulunan alışveriş merkezleri gezdirildikten sonra Öğretmenevinde akşam yemeği verildi. Heyet Ardahan’da Valimizin misafirleri olarak kalıp Perşembe günü ilimizden ayrıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz