İranlı aile, valizlerindeki uyuşturucu ile yakalandı

İran’dan yola çıkan Azeri kökenli 10 kişilik bir aile, Türkiye üzerinden Malezya’ya gitmek isterken valizlerindeki...

İran’dan yola çıkan Azeri kökenli 10 kişilik bir aile, Türkiye üzerinden Malezya’ya gitmek isterken valizlerindeki 17 kilogram metamfetamin ile gözaltına alındı. 10 valizde ele geçirilen uyuşturucunun fabrikasyon olarak üretilen çanta zulasında saklandığını belirleyen polis, uyuşturucuyu 5–6 saatte ancak çıkarabildi.
Atatürk Havalimanı’nda profil takip uzmanı polislerin dikkatini çeken İran uyruklu aile takibe alındı. Kontrol noktalarından geçtikten sonra polis tarafından durdurulan aile üyelerinin beraberinde taşıdıkları 10 ayrı valiz incelemeye alındı. İlk etapta araması yapılan valizlerde herhangi bir uyuşturucu izine rastlanmadı. Ancak dedektör köpeklerin valizler üzerinde yaptığı aramada tepki verince aramalar detaylandırıldı. Valizlerin kenar kısımlarını açan polis, uyuşturucunun gizlendiği yeri buldu. Valizin fabrikasyon olarak üretilen iç kısımlarına özenle yerleştirilen uyuşturucuyu bulan polis, 5-6 saatte bütün uyuşturucuyu ancak çıkarabildi.
Yapılan tespitlerde toplam 17 kilo 515 gram metamfetamin ele geçirildi. Tamamı akraba olan şüphelilerden birinin küçük yaştaki bir kız çocuğuyla birlikte toplam 10 kişi sorgu için emniyete getirildi. İfadeleri alınan şüphelilerin İran’dan Irak’a, oradan da Türkiye’ye geldikleri belirtildi. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla Malezya’ya gitmeye hazırlanan ailenin turistik amaçlı seyahat ettiklerini söyledikleri ortaya çıktı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı. Küçük yaştaki çocuğun da annesi ile birlikte cezaevine gittiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz