İrfan Güven Uludere'de

Şanlıurfa Baro başkanı İrfan Güven bölgedeki diğer baro başkanlarıyla birlikte Uludere'ye gitti.

Şanlıurfa Baro başkanı İrfan Güven bölgedeki diğer baro başkanlarıyla birlikte 35 kişinin hayatını kaybettiği Şırnak Uludere ilçesi Gülyazı köyüne gitti.

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Irak sınırındaki operasyonda 35 köylünün ölmesinin ardından bölge barolarının başkan ve avukatları Gülyazı Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Ailelere başsağlığı dileyen avukatlar, her türlü hukuki desteği ailelere vereceklerini açıkladı.

Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Van, Hakkari, baro başkanları ve yaklaşık 50 avukat, Gülyazı Köyü'ne gelerek köylülere başsağılanıda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar, yaptıkları görüşme sonrası şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"Burada duyduklarımız ve gördüklerimiz. Hava bombardımanı yanlış veya bir hata sonucu değil, planlı programlı bir katliamın yaşandığını gösteriyor. Sorumluluların derhan açığa alınıp yargı önüne çıkarılması gerekir. Bunun üstünün örtülmesi, toplumda ciddi sorunları yol açar. Bunların hepsi karşı yakadaki akrabalarıyla ticaret yapıyorlar. Bu acının toplum tarafından ortaklaştırılması gerekir. Yoksa bu acı dinmeyecektir. Sorumluları yargı önüne çıkarılana kadar ailelerin acısı ve öfkesi dinmeyecektir. Kendilerine hukuki destek olarak ne gerekirse sunmaya hazırız. Bu katliamın sorumluların cezanlardırılmalı ki, yeni katliamlara davetiye çıkarılmasın."

Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, olayı ilk günden beri takip ettiklerini ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Elçi, olayda kaza ve bir yanlışlığın olmadığını belirterek, Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere sorumluların soruşturma bitene kadar açığa alınması gerektiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz