Irkçılık karşıtı kampanya başlatıldı

SİDNEY (İHA) - 11 Eylül 2001 tarihinde ABD'ye karşı gerçekleştirilen terörist saldırıların ardından tüm dünyada artan ve Avustralya'da da şiddetli bir şekilde kendisini gösteren ırkçılık ve ayrımcılığa karşı Sidney'in Batı semtleri başta olmak üzere ciddi bir kampanya başlatıldı.

Göçmen Departmanı'nın "Living in the Harmony" projesi içerisinde yer alan kampanya çerçevesinde Parramatta ve civar semtlerdeki otobüs duraklarında yer alan billboardların sekizine ayrımcılık karşıtı posterler asıldı.

Hazırlanan sesli uyarı mesajları da radyolardan yayınlanıyor. Enformasyon ve Kültürel Değişiklik Dairesi yetkililerinin hazırladığı kampanyada suç işlemenin etnik kökenle ilgisinin olmadığı özellikle vurgulanıyor. 8 Eylül'de duraklardaki billboardlarda yerini alan posterlerde kültür farklılıklarının suç ile ilgisi olmadığı ve Avustralya'da her etnik kökenlinin uyum içerisinde bir hayat sürebileceği vurgulanıyor. Granville ve Parramatta semtinde 2, Merrylands, North Parrramatta, Winston Hills, Ermington'da birer durakta iki hafta süreyle asılı kalacak posterlerde, Bosna savaşının sadece bir hikaye olmadığı, türbanlı iki bayanın yer aldığı posterde bazı kıyafetlerin ne kadar ilgi çektiği anlatılırken, siyah zemin üzerinde "Suçun etnik kökeni yoktur" sloganı yer alıyor.

Reklam
Reklam

Özellikle 11 Eylül 2001 tarihinden sonra tüm dünyada olduğu gibi Avustralya'da da kendisini gösteren ve medya tarafından sıkça gündeme getirilerek Müslüman kesimde rahatsızlığa neden olan İslamiyet karşıtı yayınlardan sonra Avustralya'da etnik kökenliler arasında oluşan uyumsuzluğun, bu billboardlardan verilecek mesajlar aracılığıyla giderileceği sanılıyor.

Projenin yazarlarından Paula Abood, "Bu projede politikayı arka plana attık ve insanların yaşadıkları tecrübeleri öne çıkardık" dedi. Proje kapsamında yer alan söylemlerin Avustralya'nın yerli ırkları, gençler, orta yaşın üzerindeyken Avustralya'ya göç eden göçmenler ve mültecilerin önerileriyle hazırlandığına dikkat çeken kampanya yetkilileri, SBS Radyosu, Parramatta ve Ryde Belediyeleri, Genç Hıristiyan İşçiler, North Ryde Toplum Yardımlaşma Komitesi ile Powerhouse'ın bünyesinde yer alan Sounhouse'ın projeye katkıları olduğunu belirttiler.

Parramatta ve Granville'de yer alan posterlerin gelecek ayın başından itibaren Ryde bölgesindeki otobüs duraklarında yer alacağı da bildirildi.

Reklam
Reklam