Irkçılık NBA'e de sıçradı

NEW YORK (İHA) - Spor dünyasında özellikle de futbolun baş belası haline gelen ve bir türlü önlem alınamayan ırkçılık bu kez NBA'de hortladı.

Futbol sahalarında son dönemlerde artış gösteren ve spor dünyasının bir lekesi haline gelen ırkçılık, dünyada milyonlarca izleyicisi bulunan ve en çok takip edilen spor organizasyonlarından olan NBA'e de sıçradı.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) milli basketbolcü Hidayet Türkoğlu'nun da formasını giydiği Orlando Magic'in Houston Rockets'la yaptığı sezon öncesi hazırlık maçının 3. periyodunda istenmeyen bir olay yaşandı.

Reklam
Reklam

Maçın oynadığı sırada bir taraftar Houston Rockets'ın siyahi oyuncusu Dikembe Mutombo'yu ırkçı sözlerle taciz etti. Yaşanan olaydan sonra, salon görevlileri ırkçı taraftarı salondan uzaklaştırırken Orlando Magic Takımı'nda yapılan açıklamada ismi açıklanmayan taraftarın bundan sonra kesinlikle salona alınmayacağı ifade edildi. Çirkin olay NBA yönetimini de harekete geçirirken, NBA'den yapılan açıklamada, taraftarın 2006-2007 sezonu boyunca hiç bir NBA maçına alınmayacağını ve taraftara bilet satışının yapılmayacağı belirtildi.

Orlando Magic'in 94-90 üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşmada, kendisine ırkçı sözlerle tacizde bulunan taraftar karşısında sinirlenen Houston'ın Demokratik Kongo Cumhuriyetli oyuncusu, maçın hakemi tarafından engellenmiş ve taraftar görevliler tarafından salondan çıkarılmıştı. NNNN