İrlandalı Kadınların Cinayet Sanığının Akli Dengesi Tespit Edilecek

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulunan İrlanda vatandaşı Marion...

İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar mevkisindeki ormanlık alanda boğazları kesilerek öldürülmüş halde bulunan İrlanda vatandaşı Marion Elizabeth Graham (54) ve arkadaşı Cathy Dinsmore'un (50) cinayet sanığının yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, 17 yaşındaki sanık R.Ç.'nin cezai ehliyetinin tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilip rapor alınmasına karar verdi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2011 yılında garson olarak çalışan R.Ç., İrlandalı 16 yaşındaki S.G. ile tanışıp arkadaş oldu. Kızı S.G.'nin R.Ç. ile evlenmesine karşı çıkan annesi Marion Elizabeth Graham ve arkadaşı Cathy Dinsmore'un cesetleri, 18 Ağustos 2011 tarihinde ormanlık alanda bulundu. Zanlı olarak R.Ç. gözaltına alınarak tutuklandı. Hakkında, kemik yaşının 23 olduğuna dair rapor alındı.

Reklam
Reklam

İrlandalı iki kadının öldürülmesiyle ilgili yargılamaya, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık R.Ç. ve babası E.Ç. ile tarafların avukatları katıldı. Cinayete yardım ettiği iddia edilen baba E.Ç., mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine, "Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Namusum şerefim üzerine yemin ederim. Ben kendi işinde gücünde olan, gariban bir adamım. Ben kan peşinde değilim. Gizli tanık, para için beni ortaya atıp başımı yakmaya çalışıyor. Tahliyemi istiyorum." dedi. Sanık R.Ç. ise davayı basının izlemesinden rahatsız olduğunu belirterek, "18 yaşıma gelmeden, ağır yükler altındayken bu suçu işledim. Çok ağır hakaretler ve tahrik altında bu suçu işledim. Çoğu zaman fiziksel saldırıya uğradım. Cehaletimi ve pişmanlığımı belirtmek isterim. Benim kendi davam. İki maktulle aile yaşantısı içindeydim. Benim kendi ailemle bir bağı yok. Sanık sandalyesinde babam değil, bir başkası da otursa benim yine vicdanım rahatsız olurdu." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Savunmaların alınmasının ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarına söz verdi. Sanık R.Ç.'nin avukatı Altan Tunalı, "Müvekkilim, her duruşmada Almanya’dan ve Norveç'ten bahsediyor. Akli dengesinin yerinde olup olmadığı hususunda rapor alınmasını talep ediyorum." dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, sanık R.Ç.’ye dönerek psikolojik tedavi görüp görmediğini sordu. R.Ç., “Bugüne kadar hiçbir tedavi görmedim." karşılığını verdi. Başkan Kızıltaş da R.Ç.'nin işlediği iddia edilen suçtan dolayı rahatsızlığının olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilerek rapor alınmasına karar verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz