Irmak Kıyısında Dördüncü Etap Çalışması

Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi tarafından etaplar halinde sürdürülen Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projesi'ne bir yenisini...

Antalya'nın Manavgat ilçe Belediyesi tarafından etaplar halinde sürdürülen Büyük Irmak Kıyısı Peyzaj Projesi'ne bir yenisini daha ekleniyor. Yukarı Pazarcı Irmak kıyısını tamamlayan, Yukarı ve Aşağı Hisar Irmak Kıyı Bandı çalışmalarında sona yaklaşan Manavgat Belediyesi, 4’üncü etap olarak Aşağı Pazarcı Irmak Kıyısı Peyzaj Düzenleme çalışmalarını başlattı.

Manavgat Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme ve paylaşma toplantısına Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlisoy, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kişioğlu, Peyzaj Mimarı Ezgi Öz, Harita Teknikeri Mustafa Doğan ve Zabıta Müdürü Turgay Şalgam ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek, belediyenin projelendirdiği peyzaj düzenlemelerinin tahmini olarak Ocak ayında başlanacağını ve Mart ayına kadar tamamlanacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Peyzaj Mimarı Ezgi Öz ise proje uygulaması ile ilgili olarak fotoğraflarla halkı bilgilendirdi. Öz, projenin tarihi köprüden başlayarak eski Balıkhane’ye kadar olan 800 metrelik kıyı bandında gerçekleştirileceğini, uygulama sırasında bina cephelerinin de iyileştirileceğini bildirdi. Öz, projenin uygulanmasıyla birlikte ırmak kıyısındaki kot farklarının da yumuşak inişler yapılmak suretiyle uygun amaçlı kullanılmasının sağlanacağını anlattı.

Toplantıda hazırlanan proje, fotoğraflar ve 3 boyutlu görsellerle halka anlatılırken, bölgenin eski ve virane görüntüleri de sunularak görüşler alındı. Projeyle birlikte bölgenin bir cazibe merkezi olacağı belirtilirken, diğer ırmak kıyısı çalışmalarında olduğu gibi, bu uygulamada da çocuk oyun alanları, balık tutma ve seyir iskeleleri, fitnes alanları, otopark düzenlemeleri, yeşil alanlar ve yürüyüş yollarının bulunacağı vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz