İş adamlarına kurulan tuzağı polis bozdu

Almanya merkezli ünlü bir enerji şirketinin adını kullanarak hibrit araçlar için yatırım yapacakları yalanıyla kandırdıkları...

Almanya merkezli ünlü bir enerji şirketinin adını kullanarak hibrit araçlar için yatırım yapacakları yalanıyla kandırdıkları iş adamı M.S.’yi (72) kaçırarak 3.5 milyon dolar fidye istedikleri öne sürülen 4 zanlı polis ekiplerince yakalandı. Üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda polis kıyafetleri ve elektro şok aletleri ele geçirilen zanlıların geçtiğimiz Aralık ayında aynı yöntemle C.S.Ö. adlı müteahhidi kaçırdıkları, para alamayınca serbest bıraktıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne müracaat eden B.S. (45) isimli iş adamı, Almanya merkezli dünyaca ünlü bir enerji şirketinin yetkilileri ile görüşmeye gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan babası M.S.’nin kaçırılmış olabileceği şüphesiyle polisten yardım istedi. Kendilerinin uluslararası proje ve danışmanlık şirketleri bulunduğunu söyleyen B.S., “Almanya merkezli enerji şirketinin yetkilileri olduğunu söyleyen kişiler, 10 gün önce bizimle irtibata geçti. Türkiye’de hibrit araçlarla ilgili yatırım yapacaklarını söyleyerek danışmanlık hizmeti talep ettiler. Şirket yetkilisi bildiğimiz kadın, bizimle Almanca olarak 3-4 defa telefonla konuştu. Yatırım detaylarını konuşacakları toplantı için babamı sabah saatlerinde evden aldılar. Kendi aracında şoförüyle geleceğini söyleyen babamın teklifini geri çevirerek toplantı öncesi brifing vereceklerini söyleyerek araçlarına almışlar. Gün içinde beni telefonla arayan babam, aracılara verileceğini söylediği 3,5 milyon dolar parayı bankadan çekip şoförle yollamamı söyledi. Bunun üzerine bankaya gittim. Parayı çekerken Almanya’da bulunan bir arkadaşımı aradım ve İstanbul’a gelip babamla toplantıya katıldığı söylenen kişinin orada olup olmadığını araştırmasını istedim. Bir süre sonra beni arayan arkadaşım, o kişinin ofisinde olduğunu söyledi. Bunun üzerine babamın kaçırılmış olduğundan şüphelenerek polise gelmeye karar verdim.” dedi.
B.S.’nin bu ifadeleri üzerine harekete geçen Gasp Büro Amirliği Ekipleri, buluşma yerine içerisinde 200 bin lira olan bir çantayla gitti. Bir yandan çok sayıda polis ekibiyle çevre güvenliği alındı. Ardından Pendik’teki buluşma yerine gelen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun devamında, iş adamı M.S. Çekmeköy’de tutulduğu evde kurtarıldı. İş adamının başındaki bir kişi daha gözaltına alındı.
Evde yapılan aramalarda, Taser Gun adlı tabanca elektro şok cihazı, 1 elektro şok cihazı, 3 polis yeleği, 2 polis şapkası, 2 polis beresi, 1 kelepçe ele geçirildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen zanlılar, Mevlüt T. (45), Doğuhan T. (26), kardeşi Kuzeyhan T. (25) ile Çağatay A. sorguya alındı. Aynı zamanda Alman vatandaşı olan Mevlüt T.’nin daha önce karıştığı bir gasp suçundan hakkında 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu anlaşıldı. Ayrıca diğer 3 zanlının da uyuşturucu ve sahtecilikten sabıkalı oldukları belirlendi.
Soruşturmada, zanlıların Alman merkezli olan dünyaca ünlü enerji şirketinin internet sitesinin aynısını bir harf değişikliğiyle kurdukları belirlendi. Kurdukları site üzerinden söz konusu enerji şirketinde çalışan gerçek bir yetkili adına e-mail adresi oluşturdukları, ardından bu e-mail aracılığıyla iş adamıyla irtibata geçtikleri anlaşıldı. İş adamının kendisine gelen e-mailin oluşturduğu siteye bakarak bu kişileri gerekten enerji şirketinin yetkilileri olduğuna ikna olduğu ortaya çıktı. İş yapacağı umuduyla bu kişilerle görüşen iş adamı güvendiği için Beykoz’daki evinden çıkarak araçlarına bindiği anlaşıldı. Çekmeköy’de tünele girildiğinde ise durdurulan araçtan indirilen iş adamının gözleri bağlanarak o civarda bulunan bodrum katındaki eve götürüldü. Burada tutulan iş adamından canına karşılık önce 10 milyon dolar ardından yapılan pazarlıkla 3,5 milyon dolar para istendi. Kendisine anlık felç yapabilen elektro şok tabancasıyla elektrik uyguladığı ileri sürülen iş adamı M.S. korkudan, zanlıların istedikleri doğrultuda hareket ederek oğlundan parayı getirmesini istedi.
Yapılan soruşturmada, zanlıların 26 Aralık 2011 tarihinde, aynı yöntemle kaçırdıkları C.S.Ö. adlı müteahhidi para alamayınca serbest bıraktıkları anlaşıldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı Beşiktaş Adliyesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz