İş Bankası'na 800 milyon dolarlık kaynak

İstanbul -(AA) Türkiye İş Bankası 800 milyon dolarlık seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi.

Türkiye İş Bankasından İMKB'ye yapılan açıklamada, bankanın WestlbAG, ING Bank ve Dresdner Bank AG'nin düzenleyiciliğinde yürütülen 800 milyon dolar tutarında yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemi ile ilgili çalışmaları tamamladığı bildirildi.

Açıklamaya göre, toplam 5 dilimden oluşan söz konusu kaynak, 29 Haziran 2006 tarihi itibariyle temin edildi. İşlemin ilk dilimi 100 milyon dolar tutarında olup 2014 yılı nihai vadeli.

Reklam
Reklam

Sigortasız olarak gerçekleştirilen bu dilim, Standard & Poors ve Moodys derecelendirme kuruluşları tarafından sırasıyla BBB eksi /BAA2 ile derecelendirildi.

Financial Security Assurance tarafından sigortalanan 2014 yılı nihai vadeli 100 milyon dolar ve 150 milyon dolar tutarlarındaki ikinci ve üçüncü dilimler AAA/AAA derecesine sahip. MBIA Insurance Corporation tarafından sigortalanan 250 milyon dolar tutarındaki dördüncü dilim aynı derecelendirme kuruluşları tarafından sırasıyla AAA/AAA ile derecelendirilmiş olup, nihai vadesi 2011 yılı olarak belirlendi.

BBB eksi/BAA2 derecesine sahip 200 milyon dolar tutarındaki son dilimin vadesi ise 2013 yılında dolacak. Sağlanan kaynağın ortalama faizi sigortasız bölüm için yaklaşık l+ yüzde 0,92, sigortalı bölüm için ise yaklaşık l+ yüzde 0,18 olarak gerçekleşti.