İş Bırakan Eğitimcilere Velilerden Tepki

Kocaeli'de, bir grup öğrenci velisi, 4+4+4 yasasını protesto amacıyla ders saati iş bırakan öğretmenlere tepki...

Kocaeli'de, bir grup öğrenci velisi, 4+4+4 yasasını protesto amacıyla ders saati iş bırakan öğretmenlere tepki gösterdi.

İzmit İnsan Hakları Parkında toplanan bir grup veli, 4+4+4 yasasını protesto eden eğitimcileri protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Şefik Atik, şöyle konuştu: "Bu gün çocuklarımızın dersleri boş geçiyor. Öğretmenleri nerede? İşi gücü bırakmışlar, aman İmam Hatipler açılmasın, insanlar özgürce İmam Hatiplere çocuğunu yollamasın eyleminde. Veliler olarak çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilere soruyoruz. Sizin göreviniz eğitimcilik mi yoksa bu halkın inancına düşman, dine düşman partilerin partizanlığını yapmak mı?"

Reklam
Reklam

Veliler, adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Din düşmanı partilerin partizanlığını yapan öğretmenler çocuklarımızın dersine girmedi. Veli olarak soruyoruz? Biz vergilerimizle size, din düşmanı, İmam Hatip düşmanı partilerin partizanlığını yapmanız için mi maaş veriyoruz. Yoksa çocuklarımıza ders vermeniz için mi? Eğitimci olarak size emanet ettiğimiz çocuklarımızı eğitmek yerine, aman İmam Hatipler 4+4+4 sistemiyle açılmasın diye ders saatinde, özgürlük karşıtı eylem yapıyor, çocuklarımızın zamanını

çalıyorsunuz"

Eylem yapan öğretmenleri bir gün değil komple işi bırakmaya davet eden Şefik Atik, şunları söyledi: "Bunu neden hafta sonu değil de mesai saatlerinde yapıyorsunuz? Neymiş, 4+4+4 eğitim sistemi gelirse çocuk gelinler artacakmış ta, 70 bin öğretmen açıkta kalacakmış. Bu komik bahanelerle hesapta halkı kandırıyor esastaysa kendinizi komik duruma düşürmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Başörtü yasağı yüzünden bu ülkede yüz binlerce kız çocuğu okula gidemeyip çocuk gelin oldu. Siz o zaman neredeydiniz? Zaten bu halkın çocuklarına hiç yakışmadınız. Özgürlüklerin konuşulduğu bir dünyada, gerici, çağdışı, özgürlük karşıtı, faşist kafalı, dayatmacıların çocuklarımıza eğitim vermesi kadar büyük bir facia olamaz."

Reklam
Reklam

Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: