İş dünyası Gül'den umutlu

2007 yılının temel gündem maddesini oluşturan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanması, sanayici için bir rahatlama yarattı. Yapılan açıklamalar, iş dünyasında geleceğe daha umutla bakıldığını gösteriyor. Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden sonra açıklamada bulunan sanayi ve ticaret odaları başkanları ve sektörel dernek liderleri olumlu bir tavır sergiliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan iş dünyası temsilcileri şu görüşleri bildirdiler;

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş:

"İş Dünyası İçin Büyük Fırsat"

Reklam
Reklam

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Karayalçın, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirirken, Türk halkının iradesinin, TBMM'de tecelli ettiğini belirterek, Milletin dediği oldu. Sayın Gül'ün Cumhurbaşkanlığı, iş dünyası için büyük bir şanstır" dedi.
Türkiye'nin 22 Temmuz seçimlerini, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sebebiyle bir erken seçim olarak yaptığını anımsatan Yalçıntaş, Türkiye'de geçtiğimiz dönemde, sayısal tartışmaların gölgesinde yapılan siyasal tartışmalarla suni krizler ortaya çıktığını, istikrara en çok ihtiyacımız olduğu bir dönemde sandığa gidildiği ve Türk halkının, tartışmalarla gerilen ortamda iradesini ortaya koyduğunu ifade etti. Bu irade çerçevesinde oluşan Meclis'in de Gül'ü Cumhurbaşkanı seçtiğini vurgulayan Yalçıntaş, "Ben bu durum için milletin dediği oldu diyorum" diye konuştu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir:

"Cumhurbaşkanı seçildi, artık gerginlikler bitsin"
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 11. Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Abdullah Gül'ü kutlayarak, gerginliklerin artık geride kalmasını istedi.
Özdebir, "Devlet adamı ve politikacı kimliğiyle Gül'ün, bu yüce ve onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmesini diliyorum" dedi. Gül'ün seçilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Özdebir, şunları kaydetti: "Abdullah Gül'ün, bir devlet adamı ve bir politikacı olarak birikimi, bu görevi layıkıyla yerine getireceği konusunda bir tereddüt bırakmamaktadır. Bütün milleti kucaklayacak bir cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Abdullah Gül'ün, Türkiye'nin bu hassas döneminde görevini başarıyla yürüteceğine inanıyorum. Türkiye'nin artık siyasi gerginlikleri geride bırakıp, ülkemizi ve sanayimizi geliştirecek projeler üzerinde yoğunlaşmasının zamanı gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e bu şerefli görevde içten başarılar diliyorum."

Reklam
Reklam

SEDEFED Başkanı Bülent Akgerman:

"Gül uzlaştırıcı ve birleştirici olacak"

Sektörel Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Abdullah Gül'ün, Dışişleri Bakanlığı görevindeyken sergilediği uzlaştırıcı ve birleştirici kişiliğini Cumhurbaşkanı olarak da sürdürmesini beklediklerini bildirdi. Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi sebebiyle tebrik mesajı yayınlayan Akgerman, şunları kaydetti: "Dışişleri Bakanlığı görevinde iken uzlaştırıcı ve birleştirici kişiliğiniz sayesinde Türkiye'nin küresel düzeyde temsili ve arabuluculuğu, genel kabul ve takdir görmüştür. Bu vasıflarınızı, yeni görevinize de yansıtacağınıza ve Anayasamızın Cumhurbaşkanı'na verdiği ‘devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetme' görevinde de etkin bir şekilde kullanacağınıza olan inancımız tamdır. Reel sektörün hızla büyüdüğü bu dönemde, ekonomik gelişim sürecinin sürdürülebilir kılınması ve ‘Avrupa Birliği'ne Tam Üyelik' hedefinden şaşmadan ilerlenmesi yönündeki girişimleri, Cumhurbaşkanlığı makamında da destekleyeceğinizden eminiz. Devletimizin ve milletimizin birliğini en iyi şekilde temsil edeceğinize olan şaşmaz inancımızla, bu onurlu görevinizde başarılar dileriz."

Reklam
Reklam

MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat:

"Türk demokrasisinin açık zaferi"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin Türk demokrasisinin açık zaferi olduğu değerlendirmesi yaparken, "Milli irade ve TBMM bu seçimin mimarıdır" dedi. Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Anayasal sisteme ve parlamenter rejime antidemokratik müdahaleler neticesinde Türkiye'nin 5 ayına mal olduğunu ifade eden Bolat, "Bunun ciddi mali sonuçları da olduğu açıktır. Türkiye beş ay boyunca adeta kilitlenmiş ve iş yapamaz konuma getirilmiştir. Ancak 22 Temmuz 2007 seçimleri kilidi çözmüştür. Halkın iradesinin açıkça ortaya çıkmasının ardından TBMM'deki oylamalara katılan siyasi partilerin ve milletvekillerinin demokratik süreci ve anayasal hükümleri işletmeleri, Türk demokrasisinin açık bir zaferi olmuştur" dedi.