İş Dünyası Ile Üniversitesi Öğrencileri, Fuarda Buluştu

 Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) "İş-sizi Arıyor" sloganıyla düzenlenen Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) başladı.

Sakarya Üniversitesinde başladı. Esentepe Kampüsü'ndeki konser alanında düzenlenen açılış töreninde konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversitelerin mantalitesinin son yıllarda değiştiğini söyledi. Üniversitelerin, öğrencilerini piyasada ayakta duracak nitelikte yetiştirdiğine işaret eden Elmas, SAÜ'nün bu konuda en hızlı gelişen eğitim kurumları arasında yer aldığını anlattı. Elmas, değişim ve dönüşüme açık öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Mezunlarımız daha çok girişimci olsun. Bunlar için yapılması gerekenlerin başında bu tür buluşma toplantıları gelmektedir. Ne kadar çok buluşursak buradan çok fazla ürün çıkacağına yürekten inanıyoruz" diye konuştu. - Sakarya Valisi Büyük Sakarya Valisi Mustafa Büyük de Soma'daki maden faciası nedeniyle yasta olduklarını belirterek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Fuarın bilimsel çalışma, gelişme ve araştırmalara açık olduğunu aktaran Büyük, "Bütün kurumlarla işbirliği içindeyiz. Sakarya, bu konuda başarılı bir il" ifadesini kullandı. İş güvenliği konusunda çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Büyük, bunu içselleştirmek, uygulamalarda titizlik göstermek ve tüm boyutuyla takip edip geliştirmenin herkesin görevi olduğunu, dün yaşanan olayın da buna örnek teşkil ettiğini dile getirdi. 108 standın yer aldığı SAGİF'te 100'e yakın firma ve sivil toplum kuruluşu stant açtı. 3 gün sürecek fuarda bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: