İş dünyası, Meclis'ten ilk olarak anayasa bekliyor

24. dönem milletvekilliği seçimleri sonucunda, AK Parti’nin yüzde 49,9’luk oranla yeniden tek başına iktidar olması...

24. dönem milletvekilliği seçimleri sonucunda, AK Parti’nin yüzde 49,9’luk oranla yeniden tek başına iktidar olması ekonomi çevrelerince olumlu değerlendirildi. Gaziantep’te ve Türkiye’de istikrarın devam edeceğine olan inançlarını belirten iş dünyası, sivil anayasanın Meclis'in ilk gündemi arasında yer alması gerektiğini ifade ediyor.
Sonuçlarla ilgili değerlendirmede bulunan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Sonuçlar, memleketimize ve milletimize hayırlı olsun. Bizler işadamları olarak istikrarın sürmesini, kavga ve dövüş ortamının bitmesini istiyoruz. Seçim sonuçlarının da bu yönden iyi olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu. Sivil anayasanın da konsensüs sağlandığı takdirde çıkacağını kaydeden Nakıboğlu, “Herkesin mevcut anayasadan şikâyetleri var. İnşallah mutabakat sağlanır. Biz ümitliyiz.” dedi.
Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik de sandığa halkın iradesinin yansıdığını vurgulayarak, “AK Parti halkımızın teveccühüne layık olmuştur. Bizler şimdi parlamentonun uzlaşmasıyla bir sivil anayasa bekliyoruz. Türk toplumunu daha ileri noktalara taşıyacak bir çalışma içerisinde olmalarını istiyoruz. Kavgadan uzak, memleketin ana meselelerini çözen bir parlamento bekliyoruz.” şeklinde konuştu. Ekonomi açısından da Türkiye’nin dünyadaki gelişmelere paralel olarak nasibini alacağını kaydeden Çelik, “Yeni dönemde cari açığa tedbirler alınıp, ihracatın önünü açan ekonomik tedbirler üzerinde de acilen durulmasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Erbalcı ise seçimin demokratik ve huzurlu bir şekilde geçmesinin ülke genelinde herkesi sevindirdiğine değindi. Halkın istikrarı ve demokrasiyi seçmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu dile getiren Erbalcı, “Önceden seçim öncesinde durgunluk yaşardık. Bu seçimde iş potansiyelimizde duraklama olmadı. İhracatımızda da rekor kırdık. Menfi bir etkisi olmadı. Tablonun böyle olması da ekonomi ve istikrar olarak çok daha güvenilir adımlar atılmasını sağladı. İnşallah yeni dönemde de ekonominin başına bundan önce olduğu gibi süper insanlar geçer.” diye konuştu.
Sivil anayasa beklentilerinin de bulunduğunu söyleyen Erbalcı, “Yeni hükümetten sivil anayasa için Meclis'teki bütün vekillerin desteğini alarak, etnik yapı gözetmeksizin yeni bir anayasa bekliyoruz. Bunda bütün partilerin katkısı olsun. Onlarla uzlaşılsın. İnşallah bu dönem birinci vazife olarak bu yapılır.” açıklamasında bulundu.
Tat Makarna Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Memiş ise seçimlerden bekledikleri sonucun çıktığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Ülkemizi dünya liginde inşallah en üst sıralarda göreceğiz. Ekonomi açısından da istikrar aynı şekilde devam edecek. Komşu ülkeler üzerinde büyüklüğümüz bir kez daha kanıtlandı. İnşallah onlara da faydamız olacak. Ekonomik olarak önümüzü görüyoruz. Yatırımlarımız son hız devam edecek ve inşallah aynı çizgide daha da büyüyecek.”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Ali Kılçık seçim sonuçlarının güzel olduğunu belirterek, “Memleketimiz için hayırlı olsun. Toplumumuz istikrarın sürmesini istiyordu. Biz de istikrarın devam etmesinden yanayız. Özellikle gazi şehrimiz için de vekillerimiz bize Ankara’da iyi hizmetler sunar diye düşünüyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz