İş Dünyasına "Çin-Türkiye Ekonomik Ilişkileri" Anlatılacak

ÇORUM (A.A) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Çin-Türkiye ekonomik ilişkileri" konulu toplantı düzenleneceği bildirildi.

ÇORUM (A.A) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından "Çin-Türkiye ekonomik ilişkileri" konulu toplantı düzenleneceği bildirildi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, Çorum KOSGEB Müdürlüğü ile Türk-Çin İpek Yolu Ekonomik ve Kültürel İşbirliği Derneği'nin (TUÇİDER) işbirliğinde düzenlenecek toplantının, 14 Mart'ta TSO'da yapılacağını söyledi.

Çin ekonomisinin gelişim süreci, firmalarla işbirliği fırsatları, Çin'e ihracatın ipuçları ve Çin'de önemli fuarlar gibi konuların değerlendirileceği toplantıya TÜÇİDER Yönetim Kurulu Başkanı Zeyniş İsmail, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Sekreteri Mehmet Demokan Eren ile Çin Ankara Büyükelçiliği'nden Ekonomik ve Ticaret Ataşeliği Müsteşarı Zhu Guangyao'nun da katılacağını dile getiren Başaranhıncal, toplantıya Çorum iş dünyasının yoğun bir katılım göstereceğine inandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Çin ekonomisinin büyük gelişim gösterdiğini ve dünya pazarında önemli bir yer edindiğini ifade eden Başaranhıncal, "Çin, şu anda dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi ve aynı zamanda ülkemiz ile birlikte en büyük büyüme oranına sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Çorum iş dünyasının dışa açılan penceresi olarak, Çin ile ekonomik ilişkilerimizin masaya yatırılacağı ve bundan sonraki ilişkilerin kuvvetlenmesi amacıyla bu toplantıyı düzenliyoruz. Çin ile ticaret yapan ya da yapmayı düşünen bütün iş adamlarımızı, toplantımıza davet ediyorum" dedi.

Muhabir: Gazi Nogay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: