İş göçünün 50. yılında gurbetçilerimizin yanında olacağız”

Samsun Milletvekili A. Çağatay Kılıç, iş göçünün 50. yılında devlet olarak gurbetteki vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını...

Samsun Milletvekili A. Çağatay Kılıç, iş göçünün 50. yılında devlet olarak gurbetteki vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bugün Almanya'ya gidecek heyette yer alan Kılıç, “Almanya'ya iş gücü göçünün 50. yılı vesilesiyle düzenlenecek etkinliklere katılarak vatandaşımızın yanında olduğumuzu hissettireceğiz.” dedi.
Samsun Milletvekili A. Çağatay Kılıç Başbakanımız Erdoğan ile birlikte, Almanya Federal Cumhuriyeti (AFC) Şansölyesi Angela Merkel'in davetlisi olarak bugün Almanya’ya gidiyor. Türkiye-Almanya İşgücü Anlaşması'nın 31 Ekim 1961 tarihinde imzalanmasıyla başlayan Almanya'ya iş gücü göçünün 50. yılı nedeniyle düzenlenecek etkinliklere katılacak olan heyet, buradan Fransa'ya geçerek 3-4 Kasım tarihlerinde Cannes'da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil edecek.
Almanya ve Fransa ziyaretleri hakkında bilgi veren Milletvekili A. Çağatay Kılıç, “Yarın Berlin'de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca düzenlenecek olan Almanya’ya göçün 50. yılı kapsamında düzenlenen etkinliklere katılacağız. 2 Kasım Çarşamba günü de Başbakanımız Erdoğan ve AFC Şansölyesi Angela Merkel'in de katılarak birer konuşma yapacağı programa iştirak edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Kılıç, Almanya ziyaretinin ardından 3-4 Kasım tarihlerinde Fransa'ya geçeceklerini ve G-20 Liderler Zirvesi'ne katılacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz