İş görüşmesine giderken ne giymeli?

İş görüşmesi için stil önerileri...

Uzun süredir iş görüşmesi için beklediğiniz olumlu yanıt geldi. Peki, görüşmeye giderken nasıl hazırlanacaksınız? **Mynet Kadın

** ekibi olarak iş görüşmesine giderken neler giymeniz gerektiğine dair ipuçları hazırladık.

İşte, iş görüşmesine giderken uygulayabileceğiniz kombin önerileri...


Gömlek

Klasik bir görüntü iş görüşmesi stili için her zaman ilk seçeneklerden biridir. Tek renk, klasik kesim, düğmeli bir gömlek sizi daha ciddi bir görünüme kavuşturur. Ancak iş görüşmesinde giyeceğiniz gömleğin transparan ya da sutyen izi çıkarmayan kumaş olmasına dikkat edin.

Reklam
Reklam

**Diz altı etek

**

Diz altı etekler ve kalem etekler, iş görüşmesinde iyi görünmenizi sağlayacak bir kıyafet tercihi olabilir. Klasik kesim gömlekler ve basic bluzlarla rahatlıkla kombinleyeceğiniz bu etekler, sizi hem stil sahibi gösterir hem de klasik duruşunuza zarar vermez.



Sigara pantolonlar

Sigara kesim kumaş pantolonlar, her kadının dolabında en az bir tane olması gereken parçalardan. İş görüşmesinde rahatlıkla giyebileceğiniz bu pantolonlar, renkli bluzlar ve ve şifon gömleklerle muhteşem bir uyumyakalıyor. Stilettolarla tamamlayacağınız şıklığınız, iş görüşmesine gittiğiniz şirketin insan kaynakları departmanının da gözünden kaçmayacaktır.



Baştan aşağı klasik

Çok abartıya kaçmadan, baştan aşağı klasik parçalara bürünmek iş görüşmesi için oldukça iyi bir kombin alternatifi. Siyah ve lacivert gibi koyu renkler, klasik parçalar için vazgeçilmezdir. Ama biraz daha renkli olmak istiyorsanız, nude ve toprak tonlarına da yönelebilirsiniz. Sigara kesim pantolon, ipek gömlek ve taşlı bir kolye... İşte görüşmeye hazırsınız!

Reklam
Reklam


Blazer ceket

Siyah bir blazer ceketten daha muhteşem ne olabilir? İster iş görüşmesinde ister önemli bir toplantıda rahatlıkla blazer ceket giyebilirsiniz. Jean, etek ya da kumaş pantolonlarla rahatlıkla kombileyebileceğiniz blazerlar, monokrom stilde muhteşem duruyor.



Orta boy topuklular

Görüşmeye girmeden önce yüksek topuklulardan dolayı oluşan garip yürüyüşünüzü kimsenin görmesini istemezsiniz, değil mi? Bu sebeple görüşmeye hazırlanırken o çok sevdiğiniz yüksek topuklularınızı bir kenara bırakın. Görüşmeye giderken giyeceğiniz ayakkabı rahat yürüyebildiğiniz ve sizi zorlamayan bir model olmalı. Orta boy topuklar ve boyu 6 cm'i geçmeyen stilettoları tercih edebilirsiniz.



**

**

**Fit görünüm

**

Oversized trendi sitlinizin ayrılmaz bir parçası olabilir. Ancak iş görüşmesine giderken bol ve büyük kıyafetler yerine üzerinize tam oturan ve fit duran kıyafetler tercih etmelisiniz. Durşunuzu daha iyi gösterecek olan fit kıyafetler, size her zaman olduğunuzdan daha farklı bir hava katacaktır.

Reklam
Reklam