'İş Güvenliği Tedbirinizi Alın, Ağır Cezalardan Kurtulun'

Birlik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER) Başkanı Abdullah Bozkır, 6331 Sayılı İş...

Birlik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği (BİR-DER) Başkanı Abdullah Bozkır, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile gerekli tedbirleri almayan işverenlere ağır cezalar geldiğini söyledi.

İşverenlerin, basit tedbirlerle ileride yaşayabilecekleri maddi ve manevi sıkıntılardan kurtulabileceklerini belirten Bozkır, "Aksi taktirde maddi ve manevi kayıplar yılların birikimini alıp götürebilir. Uzmanların desteğini alarak, iş yerinde oluşabilecek riskleri tespit edip gerekli önlemlerin alınması, hem maliyet hem zaman bakımından işvereni üzmez ancak zamanında alınmayan tedbirler kartopu yumağı gibi büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Uzmanlar tarafından bilimsel tedbirler sayesinde geleceğe daha güvenle bakabiliriz." dedi.

Reklam
Reklam

BİR-DER Başkanı Bozkır, mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapmayan işverenlere ağır cezalar öngörüldüğünü kaydetti. İşverenlere her bir yükümlülük için ayrı ayrı 2 bin liradan başlayan cezalar öngöröldüğünü anlatan Bozkır, şunları kaydetti:

"Güvenlik raporunu hazırlayıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın değerlendirmesine sunmadan iş yerini faaliyete geçiren, işletilmesine bakanlıkça izin verilmeyen iş yerini açan veya durdurulan iş yerinde faaliyete devam eden işverene uygulanan ceza 80 bin liraya kadar çıkıyor. Bunlar normal şartlar altında alınması gereken tedbirler. Bir da kaza ve meslek hastalıklarının meydana gelmesinde durum daha vahim bir hal alıyor. Özetle şöyle diyebiliriz; sağlıklı güvenli bir iş yeri hem işvereni hem de çalışanı büyük sıkıntılardan korur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz