İş hayatında estetik rekabet artıyor

İş yaşamında yükselen rekabet ortamı nedeniyle, kariyeri için estetik yaptıranların sayısı gün geçtikçe artıyor.

İlk tercih edilen ise burun estetiği. Bunun yanında botoks ve dolgu malzemelerinin burunda kullanım sıklığı her geçen gün artmakta. Konuyla ilgili açıklama yapan Op. Dr. Coşkun Şanverdi, genç ve dinamik bir yüz ifadesinin iş hayatında oldukça önemli olduğunu bilen yönetici ve çalışanların, kariyer basamaklarını tırmanmak için doktorların kapısını çaldığını belirtiyor.

Genç çalışanlara karşı kendisini güçlü hissetmek için estetiğe başvuran kadın sayısı giderek artarken, kadınlar kadar erkekler de estetik operasyonları tercih ediyor. Op. Dr. Coşkun Şanverdi, kriz dönemlerinde bile kariyer estetiğinin artarak devam ettiğini belirtiyor. Bunu da; krizle birlikte iş dünyasında artan rekabete bağlıyor.

Reklam
Reklam

Burun estetiği ilk sırada

Son yıllarda yapılan araştırmalar, prezantabl yani; “eli yüzü düzgün” olmanın sanıldığından çok daha önemli olduğunu ve çoğu zaman diğer özelliklerin önüne geçtiğini ortaya koyuyor. Kişi işinde ne kadar deneyimli ve başarılı olursa olsun, düzgün bir görünüme sahip değilse, iş başvuruları olumsuz sonuçlanabiliyor. Bu sorun kariyer basamaklarını tırmanırken de engel olarak karşımıza çıkabiliyor.

Burun estetiği, iş dünyasının genç kademesinde birinci sırada geliyor. Ameliyat ile estetik haricinde; burun ucuna botox enjeksiyonu ile burnu aşağıya çeken kasları aktif kişilerin burun ucunu kaldırmak mümkün olabilmektedir. Botox tek başına kullanılabileceği gibi dolgu ile birlikte kullanılıp daha iyi sonuçlar almak mümkün olabilir. Burun sırtındaki çizgiler ve düzensizlikler için yine botox ve dolgu malzemeleri kullanılabilir. Fakat bu yöntemlerin sadece seçilmiş kişilerdeki kimi sorunlar için geçici çözüm olabileceği unutulmamalı, en sağlıklı ve kalıcı sonucun başarılı bir ameliyat ile sağlanabileceği unutulmamalıdır. Tecrübeli ellerde, bilimsel yaklaşımlarla hedeflenen şey sadece görsel olarak güzel bir burun yapmak değil, aynı zamanda mevcut olabilecek fizyolojik kimi sorunların (nefes alma sorunları, sinüzit gibi) aynı seansta düzeltilerek kişinin sağlığına kavuşup hayat kalitesinin artırılmasıdır.

Reklam
Reklam

İş hayatında çoğu şirket; enerjisini kaybetmiş, çökmüş, yorgun görünümlü bir yöneticiyle çalışmaktansa prezantabl, genç ve dinamik yöneticiyle çalışmayı tercih ediyor. İşte bu noktada; yüz ifadesi çökmüş, yaşlı ve yorgun görünen yöneticilerin imdadına estetik müdahaleler yetişiyor.

Şirketlerin benimsediği “tecrübeli ama genç” çalışan profiline sahip olmak için kendisini doktorların ellerine teslim eden ileri yaştaki çalışanlar, yapılan birkaç müdahale sonucunda 10-15 yaş gençleşebiliyor. Böylece şirketler tarafından tercih edilen, “ileri yaşın tecrübesine ve genç-orta yaşın biyolojik görüntüsüne sahip yönetici” profiline uyan, dış görünüşe bağlı olarak özgüveni de daha yüksek çalışan haline gelebiliyor.

Op. Dr. Coşkun Şanverdi, kariyerini önemseyen patron ve yöneticilerin, estetikte de ciddi bir çekişme içerisinde olduğunu belirtiyor. Özellikle 40-50 yaş grubundaki yöneticilerin daha genç ve dinamik görünmek istediklerini, bu nedenle de ameliyatlı veya ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine sıklıkla baş vurduklarını söyledi. Kadınların, iş hayatları süresince gerek gördükçe estetik operasyonlara devam ettiklerini belirten Op. Dr. Coşkun Şanverdi, erkeklerin ise daha önceleri yönetim kademesine geldiklerinde estetiğe ihtiyaç duyduklarını, fakat şimdilerde bu ihtiyacın genç kademelere doğru yayıldığını vurgulayarak, yönetici adayı olanların özellikle görünümlerine dikkat ettiğini ifade etti.

Reklam
Reklam