İş Hayatınıza Özel Tüyolar

İş hayatınızda herşeyin iyi gitmesini istiyorsanız işte size birkaç küçük öneri.

İşinizde herzaman daha olmak ve her şeyin iyi gitmesini istiyorsanız birkaç öneriyle bunu gerçekleştirmeniz mümkün.

Bilmediğinizde sorun. Bilmediğiniz bir konuda hiçbir zaman biliyormuş gibi davranmayın. Unutmayın sormak, sizi yanlış yapmak ve onun telafisiyle uğraşmaktan çok daha az yoracaktır.

İnsiyatif alın. Kimi zaman çok soru soruyor olmanız, iyi olduğunuz konuda insiyatif almanızı engellememeli. Kendinize güvendiğiniz konuda görüşünüzü bildirmekten çekinmeyin.

Hazır bulunun. Her zaman ekstra bir iş için bile olsa yardımcı olmaya hazır olun. Arkadaşlarınıza yardım teklif edin. Patronunuz bu gayretinizi mutlaka takdir edecektir.

Reklam
Reklam

Patronunuz için hayatı kolaylaştırın. Sorabileceği konuların cevaplarını öğrenin.

Beladan uzak durun. Ofis dedikodularına karışmayın. Diğer departmanlarla iyi geçinin.


Gözlemleyin ve örnek alın. İş arkadaşlarınızın çalışma alışkanlıklarını gözlemleyin ve beğendiklerinizi uygulayın. Onların çalışma sistemlerine hızla adapte olun.

Patronunuzun çalışma alışkanlıklarını edinin. Onun bir çalışandan neler beklediğini öğrenmeye çalışın, işte hassas olduğu noktalara ekstra özen gösterin. Kendinizi onun hızlı çalışma temposuna uydurmaya gayret edin.

İdare etmeye çalışmayın. Bir hata yaptığınızda üzerini örtmeye çalışmak yerine sorunu giderin ve hatanızı kabullenin. Bu, patronunuzu daha da memnun edecek ve güvenirliğinizi pekiştirecektir.

Erkenci olun. Bu, kulağa basit gelebilir ama çok etkili bir önerisi. İşe erken gelin. İşi terk etmek için ise koşturmayın. Patronunuz çıkmadan ofisi terketmeyin. Bunu, onun gözüne girmek için değil kendiniz için yapın.

Reklam
Reklam